• office@smartree.com
  • 021 301 90 90

Politica de confidentialitate

Home > Politica de confidentialitate

INTRODUCERE

Deoarece consideram asigurarea dreptului la protectia datelor cu caracter personal ca un angajament fundamental pentru SMARTREE, dedicam toate resursele si eforturile necesare pentru a prelucra datele dumneavoastra in deplina concordanta cu Regulamentul 679/2016 (“Regulamentul general privind protectia datelor” sau “GDPR”), precum si cu orice alta legislatie aplicabila pe teritoriul Romaniei. Prelucrarea datelor cu caracter personal se realizeaza prin mijloace mixte (manuale si automate), cu respectarea cerintelor legale si in conditii care sa asigure securitatea, confidentialitatea, principiile si respectarea drepturilor persoanelor vizate.

Intrucat unul dintre principiile esentiale ale acestui cadrul legal il reprezinta transparenta, va rugam sa cititi acest document prin care dorim sa va informam despre modul in care colectam, utilizam, transferam si protejam datele dumneavoastra cu caracter personal atunci cand interactionati cu noi in legatura cu produsele si serviciile noastre, inclusiv prin site-ul nostru web.

Politica de confidentialitate SMARTREE se aplica oricarui vizitator/utilizator al site-ului, precum si oricaror activitati de prelucrare de date cu caracter personal.

De asemenea, va rugam sa consultati si paginile noastre referitoare la Termenii si Conditiile de utilizare a site-ului http://www.smartree.com, si la Politica de Cookies unde va explicam ce fel de cookie-uri folosim si cat timp le retinem.In mod normal, website-ul nostru poate fi utilizat fara introducerea de date cu caracter personal.

Ca regula, SMARTREE colecteaza si prelucreaza datele pe care utilizatorii site-ului aleg in mod liber sa le furnizeze. Cand date cu caracter personal sunt colectate pe site (precum: nume, prenume, adresa de e-mail, date personale din CV), acestea sunt colectate intrucat persoana interesata furnizeaza aceste date site-ului in mod voluntar.

 

CUPRINSUL

1. Cine suntem si cum ne puteti contacta

2. Definitii

3. Ce categorii de date cu caracter personal prelucram

4. Care sunt scopurile prelucrarii

5. Care sunt temeiurile juridice ale activitatilor noastre de prelucrare

6. Cum colectam informatiile despre dvs.

7. Cat timp pastram datele dvs. cu caracter personal

8. Precizia si actualizarea datelor personale prelucrate

9. Minimizarea datelor

10. Colectarea datelor despre minori

11. Cui transmitem datele dvs. cu caracter personal

12. Transferul international de date

13. Cum asiguram securitatea si confidentialitatea datelor dvs. cu caracter personal

14. Cum respectam drepturile dvs. de acces la datele personale

15. Datele noastre de contact

16. Cum actualizam Politica de Confidentialitate

 

1. CINE SUNTEM SI CUM NE PUTETI CONTACTA

In sensul legislatiei cu privire la protectia datelor, operatorul datelor dumneavoastra personale este SC SMARTREE ROMANIA SRL, numita in continuare ”SMARTREE”, o companie romaneasca cu sediul social in Bucuresti, Expo Business Park, Str. Aviator Popisteanu nr. 54A, Cladirea 2, etaj 4, sector 1, cod postal 012244, inregistrata la Registrul Comertului din Bucuresti sub nr. J40/4656/2000, avand cod fiscal 13020557. 

Aceasta Politica de Confidentialitate se aplica informatiilor personale pentru care stabilim scopul si mijloacele de prelucrare, indiferent de modul in care acestea sunt colectate sau stocate si descrie, printre altele, tipurile de informatii colectate, modul in care informatiile dvs. pot fi utilizate, cand pot fi divulgate, cum puteti controla utilizarea si dezvaluirea informatiilor dvs. si modul in care acestea sunt protejate. Prezenta Politica acopera informatiile colectate de catre SMARTREE prin diverse mijloace de comunicare, incluzand, dar fara a se limita la site-ul: https://www.smartree.com/

Pentru orice probleme sau solicitări legate de modul in care prelucram datele dvs. personale ne puteti oricand contacta la adresa postala a sediului SMARTREE ROMANIA SRL,  din: Bucuresti, Expo Business Park, Str. Aviator Popisteanu nr. 54A, Cladirea 2, etaj 4, sector 1, cod postal 012244 sau la adresa de email: dpo@smartree.com

 

2. DEFINITII

Prin "Date personale" se inteleg orice informatii despre o persoana fizica sau de la orice persoana care poate fi identificata direct sau indirect.

"Proces", "Prelucrare" sau "Procesat" inseamna orice activitate care implica date personale, incluzand, dar fara a se limita la colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, recuperarea si utilizarea, dezvaluirea prin transmisie, stergerea sau distrugerea de date personale.

Prin termenul "Utilizator" al site-ului se intelege orice vizitator care acceseaza un site si completeaza un formular de inregistrare online.

 

3. CE CATEGORII DE DATE PERSONALE PRELUCRAM

In general, colectam datele dvs. cu caracter personal direct de la dumneavoastra, astfel incat aveti controlul asupra tipului de informatie pe care ne-o oferiti. In timpul derularii proceselor noastre de afaceri este posibil sa avem acces la urmatoarele categorii de date:

  • date personale furnizate in timpul procesului de recrutare: nume, prenume,  numar de telefon, adresa de email, experienta, studii si localitatea domiciliului din momentul aplicarii;
  • date personale de business ale persoanelor de contact din partea partenerilor si furnizorilor nostri: nume, prenume, compania, functie, departament, adresa e-mail si numar de telefon de serviciu;
  • informatii comerciale legate de tipul de soluții si servicii solicitate;
  • informatii despre interactiunile dvs. cu continutul nostru online sau cu mediile sociale (Facebook, LinkedIn, Twitter);
  • inregistrari ale oricarui consimtamant pe care l-ati dat, tipul de activitate care necesita acceptul, data si ora trimiterii consimtamantului si orice informatii conexe (exemplu: optiunea de inscriere prin e-mail);
  • orice comentarii si opinii pe care le trimiteti sau publicati in legatura cu SMARTREE pe platformele sociale, inclusiv pe site-uri, forumuri si comunitati online;
  • utilizarea de cookies – forme comune de urmarire a accesarii site-urilor web ce pot contine informatii despre IP-urile echipamentelor dvs., versiunea browser-ului si tipul de dispozitiv utilizat.

 

In cazul in care doriti sa aplicati pentru o pozitie publicata de SMARTREE pe pagina de joburi (https://www.smartree.com/cariere) vom colecta toate datele cu caracter personal pe care le veti mentiona in CV, scrisoarea de intentie sau eventualele documente de recomandare. Va rugam sa nu ne trimiteti date personale cu caracter special sau intim. Orice alta informatie ne furnizati si nu este necesara in procesul de prelucrare  va fi stearsa, in masura in care este posibil. Este posibil sa cerem referinte de la fostii angajatori, insa doar cu consimtamantul dvs.

De asemenea, este posibil ca terte parti, avand calitatea de furnizori de aplicatii, instrumente, widget-uri si plug-in-uri de pe site-ul nostru precum: instrumentele social media, Google Analytics, Google Adwords, alte instrumente Google, dar fara a ne limita la acestea, sa foloseasca mijloace automate de colectare a datelor privind interactiunea dvs. cu respectivele platforme. In aceasta situatie, datele sunt colectate direct de acei furnizori, care joaca rolul de operatori de date personale. Va sfatuim sa consultati politicile de protectia datelor si notele de informare ale acelor furnizori.  Sub rezerva legislatiei aplicabile, SMARTREE nu este responsabila pentru practicile acestor furnizori privind protectia datelor.

Mentionam cu toata responsabilitatea ca nu colectam si nu prelucram date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protectia datelor in categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu colectam sau sa prelucram date personale ale minorilor care nu au implinit varsta de 16 ani.

 

4. IN CE SCOPURI VA PRELUCRAM DATELE CU CARACTER PERSONAL

Scopurile pentru care putem procesa informatiile personale in conformitate cu legislatia aplicabila, includ:

  • Selectia si plasarea fortei de munca in cadrul serviciilor specifice de resurse umane - datele furnizate sunt necesare pentru a identifica daca experienta profesionala si pregatirea dumneavoastra sunt potrivite pentru pozitia pentru care ati aplicat. Datele de contact sunt utilizate doar in scopul informarii dumneavoastra cu privire la job-urile pentru care ati aplicat, programararii interviului, comunicarii rezultatelor interviului, semnalarii de noi posibile posturi de interes, precum si solicitarii acordului de participare la un nou proces de recrutare. Utilizarea datelor in scopul mentionat poate implica transferul acestor date catre terte parti - potentiali angajatori.
  • Solutionarea oricaror cereri si/sau eventuale reclamatii si furnizarea oricaror informatii solicitate prin completarea formularului de contact - atat solicitarea de a ne contacta, cat si datele transmise (nume, prenume, adresa de e-mail, numarul de telefon, mesaj, subiect, oras, companie) vor fi utilizate doar in vederea rezolvarii solicitarii primite si ale activitatilor de ulterioare.
  • Analizarea si imbunatatirea serviciilor si comunicarilor noastre;
  • Protejarea securitatii si gestionarea accesului la sediile noastre, sistemele IT si de comunicare, platformele online, website-urile si celelalte sisteme;
  • In scopul monitorizarii si evaluarii conformitatii cu politicile si standardele noastre.

 

     In cazul in care ne-ati acordat consimtamantul dumneavoastra, putem prelucra datele cu caracter personal si in urmatoarele scopuri:

  • Comunicarea in scop de marketing direct prin canalele pe care le-ati aprobat pentru a va tine la curent cu activitatea SMARTREE, anunturi si alte informatii cu privire la serviciile si produsele SMARTREE, evenimente si proiecte in care SMARTREE s-a implicat sau orice alte stiri si noutati pe teme conexe activitatii pe care o desfasuram. Datele dvs. nu vor fi utilizate în alte scopuri.
  • Aveti dreptul de a va retrage consimtamantul dat in orice moment, prin simpla accesare a link-ului de ‘dezabonare’ de la subsolul fiecarui mesaj de marketing direct sau printr-un mesaj care sa contina informatii complete despre serviciul la care vreti sa renuntati, trimis la adresa: dpo@smartree.com

 

5. CARE SUNT TEMEIURILE JURIDICE ALE ACTIVITATILOR NOASTRE DE PRELUCRARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL

In conformitate cu prevederile Art. 6 (1) GDPR prelucrarea datelor personale la SMARTREE se realizeaza pe baza urmatoarelor temeiuri legale:

  • existenta unui contract (prestari servicii, achizitii, factura, nota de livrare sau alte documente cu valoare contractuala);
  • existenta unei obligatii legale, de natura comerciala sau juridica, asociata anumitor tipuri de activitati, (codul muncii, legi contabile si comerciale);
  • prelucrarea este necesara in scopul asigurarii intereselor noastre legitime de a va oferi solutii si servicii de cea mai buna calitate, cu exceptia cazurilor in care interesele sau drepturile si libertatile dumneavoastra fundamentale prevaleaza asupra intereselor noastre;
  • existenta unui consimtamant informat si liber consimtit asociat prelucrarii de date personale pentru activitati de comunicare directa sau pentru orice altă activitate de prelucrare pentru care nu există un alt temei legal.

 

6. CUM COLECTEAZA SMARTREE DATELE DUMNEAVOASTRA CU CARACTER PERSONAL

Putem colecta date cu caracter personal cu privire la dumneavoastra in urmatoarele moduri:

  • In momentul in care navigati, solicitati informatii sau interactionati cu website-ul nostru
  • In momentul in care ne contactati, prin intermediul formularului de contact
  • In momentul in care aplicati la un job postat pe website-ul nostru si/sau pe portaluri de recrutare
  • In momentul in care ne puneti, in orice fel, la dispozitie, informatii despre dumneavoastra, in vederea participarii la procesul de selectie pentru o anumita pozitie deschisa, in portofoliul SMARTREE.

 

SMARTREE nu este responsabil pentru informatiile personale pe care le oferiti voluntar despre dvs. in paginile publice ale retelelor sociale sau prin solicitari de oferta adresate telefonic, prin email sau pe website. De asemenea, aceasta politica nu acopera practicile tertilor care pot furniza informatii despre dvs. companiei SMARTREE.

In anumite imprejurari, colectam date cu caracter personal cu privire la dumneavoastra de la o sursa terta (spre exemplu de pe portalurile de recrutare de tipul Bestjobs, Ejobs), care devine responsabila pentru corectitudinea acestor date avand toate obligatiile si raspunderea unui operator privind respectarea legislatiei in vigoare.

 

7. CAT TIMP PASTRAM DATELE DUMNEAVOASTRA CU CARACTER PERSONAL

SMARTREE a implementat masuri tehnice si organizatorice adecvate pentru organizarea procesului si criteriilor prevazute pentru stergerea sau eliminarea datelor dumneavoastra cu caracter personal. 

Datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi sterse sau eliminate atunci cand nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost primite sau atunci cand solicitati stergerea datelor, prin exercitarea dreptului de a fi uitat si SMARTREE nu mai are obligatia legala de a continua sa stocheze datele respective.

Conform politicii noastre de retenție, datele cu caracter personal sunt pastrate pe o perioadă de 3 ani de la data la care au fost colectate, cu exceptia cazului in care ne solicitati in mod expres sa stocam datele dvs. pe un termen mai lung sau a cazului in care datele cu caracter personal sunt necesare pentru apararea unui eventual drept in justitie.

Datele care sunt prelucrate in cadrul procesului de recrutare sunt pastrate o perioada de 6 luni dupa inchiderea acestui proces, dupa care sunt sterse conform procedurilor noastre. In anumite situatii si numai cu acordul dvs., putem mentine datele pe o perioada mai lunga, pentru a va tine la curent cu viitoarele pozitii deschise care se potrivesc profilului dumneavoastra. In cazul in care doriti ca datele prezente in CV-ul dvs. sa fie sterse mai devreme de perioada de 6 luni, ne puteti trimite o solicitare in acest sens pe adresa: dpo@smartree.com.

 

8. PRECIZIA SI ACTUALIZAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

SMARTREE face demersuri rezonabile pentru a va asigura ca informatiile dvs. personale sunt corecte si, daca este necesar, actualizate. In acest scop, sunt situatii in care va putem contacta pentru a va asigura ca informatiile detinute despre dvs. sunt actualizate si exacte.

In cazul in care oricare dintre datele cu caracter personal pe care ni le-ati furnizat sufera modificari, spre exemplu daca va schimbati prenumele, numele sau adresa de e-mail, daca doriti sa anulati orice fel de cerere catre SMARTREE, sau daca luati la cunostinta faptul ca detinem orice date cu caracter personal incorecte cu privire la dumneavoastra, va rugam sa ne semnalati orice astfel de problema prin e-mail la adresa: dpo@smartree.com.

 

9. MINIMIZAREA DATELOR SI LIMITAREA SCOPULUI

In acord cu principiile GDPR legate de minimizare, relevanță și adecvare, SMARTREE face demersuri rezonabile pentru a ne asigura ca datele personale pe care le procesam sunt limitate la strictul necesar, sunt relevante si adecvate pentru scopurile prelucrarii. In masura in care conditiile procedurale de achiziție a datelor personale si prevederile legale o permit, SMARTREE incearca limitarea prelucrarii unor anumite tipuri de date personale care nu sunt neaparat necesare sau care nu reprezintă scopul unei anume activitati. Aceasta limitare si minimizare se pot face fara a afecta condițiile legale și normele interne stabilite de SMARTREE.

 

10. COLECTAREA DATELOR DESPRE MINORI

Deoarece ne pasa de siguranta si confidentialitatea online a copiilor, nu contactam cu buna stiinta sau nu colectam informatii de la persoane cu varsta sub 16 ani. Site-ul nostru Web nu are ca scop solicitarea de informatii de orice fel de la persoane cu varsta sub 16 ani. 

 

11. CUI TRANSMITEM DATELE DUMNEAVOASTRA CU CARACTER PERSONAL

Va putem partaja datele cu caracter personal in urmatoarele situatii:

Daca ati aplicat la un anunt postat de SMARTREE, in vederea participarii la procesul de recrutare pentru ocuparea respectivului post, vom partaja datele dvs. personale cu angajatorul pentru care se efectueaza recrutarea. De asemenea, va putem partaja datele cu caracter personal cu instante de judecata, autoritati de aplicare a legii, autoritati de reglementare sau avocati sau alte persoane competente, in cazul existentei unor cerinte de constatare, exercitari sau apararare a unui drept in justitie sau in scopul unui proces de solutionare a diferendelor.

Dupa caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal altor categorii de destinatari/ terti, precum: furnizori de servicii de curierat, furnizori de servicii de plata/bancare, furnizori de servicii IT. In cazul in care ne revine o obligatie legala sau daca este necesar pentru a ne apara un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autoritati publice.

SMARTREE va pastra controlul asupra datelor dumneavoastra cu caracter personal si va folosi masuri corespunzatoare de protectie, conform legii aplicabile, pentru a asigura integritatea si securitatea datelor dumneavoastra cu caracter personal.

Toate relatiile noastre cu aceste companii terte se bazeaza pe respectarea principiilor GDPR, temeiurilor legale asociate fiecarui tip de prelucrare, precum si a drepturilor si libertatilor fundamentale ale clientilor nostri. Ne asiguram ca accesul la datele dvs. de catre tertii persoane juridice de drept privat se realizeaza in conformitate cu prevederile legale privind protectia datelor si confidentialitatea informatiilor, in baza unor contracte incheiate cu acestia, care includ clauzele necesare de confidentialitate si protectie a datelor cu caracter personal.

De asemenea, SMARTREE isi rezerva dreptul de a transfera datele dumneavoastra personale in cazul unor operatiuni de reorganizare si/sau transfer al patrimoniului sau parti ale patrimoniului catre terti cu respectarea prevederilor legale in vigoare referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal.

Datele dumneavoastra cu caracter personal nu vor fi transferate catre terte persoane sau catre parteneri in scopuri de marketing direct. Nu vom transmite niciodata datele cu caracter personal catre terti fara sa ne solicitati acest lucru sau sa ne acordati permisiunea, exceptie fiind doar cazurile in care divulgarea datelor ni se impune prin legea aplicabila sau prin reglementari sau cereri ale organelor judiciare sau oficiale. 

 

12. TRANSFERUL INTERNATIONAL DE DATE

Pentru clientii din Romania, SMARTREE nu transfera informatiile personale catre alte locatii din alte tari. In prezent, stocam si prelucram datele dvs. cu caracter personal doar pe teritoriul Romaniei.
Singurele date personale care pot fi transferate prin intermediul canalelor uzuale de comunicatie (telefon, email, platforme online, curier) reprezinta date de contact ale reprezentantilor clientilor si partenerilor nostri externi, pentru care exista contracte comerciale de colaborare, iar transferul se face cu acordul tuturor partilor si persoanelor implicate, prin semnarea documentelor.

Pot exista situatii in care datele personale ale unor clienti sunt prelucrate prin intermediul unor platforme ce contin aplicatii specializate, oferite de furnizori din afara granitelor Uniunii Europene, din tari care nu figurează pe lista de adecvare a UE. In astfel de cazuri, furnizorul de aplicații are rol de procesator de date personale prelucrate de SMARTREE în calitate de operator. Asumarea raspunderii pentru siguranta datelor prelucrate prin intermediul aplicatiilor respective ii revine furnizorului. In toate aceste situatii, baza legala pentru transferul international de date prin simpla gazduire in cadrul unei aplicatii/ platforme este asigurata prin Conditiile Contractuale Standard aprobate de Uniunea Europeana si incheiate de producator cu fiecare utilizator.

Vom lua intotdeauna masuri pentru a ne asigura ca orice transfer international de date cu caracter personal este gestionat cu atentie. Transferurile catre furnizorii de servicii si alte parti terte vor fi intotdeauna protejate prin angajamente contractuale si, dupa caz, prin alte garantii, cum ar fi clauzele contractuale standard emise de Comisia Europeana sau schemele de certificare. 

 

13. CUM ASIGURAM SECURITATEA SI CONFIDENTIALITATEA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

SMARTREE face demersuri rezonabile pentru a asigura securitatea și confidențialitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor masuri tehnice si organizatorice adecvate, pentru a va asigura informatiile si pentru a le proteja impotriva utilizarii neautorizate sau ilegale si a pierderii sau distrugerii accidentale, inclusiv:

• partajarea si furnizarea accesului la datele dvs., in masura minima necesara, sub rezerva restrictiilor de confidentialitate, acolo unde este cazul si in mod anonim, ori de cate ori este posibil;

• datele personale colectate de operatorul SMARTREE sunt stocate pe servere securizate, amplasate in incaperi protejate si cu acces fizic limitat;

• transmisia datelor dvs. cu caracter personal se face folosind algoritmi de criptare de ultima generatie;

• verificarea identitatii oricarei persoane care solicita accesul la informatii, inainte de a ii acorda acces la informatii;

• transferam datele dvs. doar prin intermediul unui sistem inchis sau prin transferuri de date criptate;

• urmam standardele general acceptate pentru a stoca si proteja datele personale pe care le colectam, atat in timpul transmiterii, cat si odata primite si stocate, inclusiv utilizarea criptarii, acolo unde este cazul. 

 

Datele cu caracter personal pot fi pastrate pe sistemele noastre de stocare, arhivare si backup pe sistemele subcontractorilor nostri sau in format fizic, de cele mai multe ori tiparit. Am adoptat toate masurile ce se impun, atat cu privire la persoanele care intra in contact cu datele, spatiile in care sunt prelucrate, cat si cu privire la echipamentele si solutiile utilizate pentru prelucrarea datelor, pentru a ne asigura ca datele sunt prelucrate in siguranta, cu asigurarea confidentialitatii si integritatii acestora. 

Prin actualizarea clauzelor specifice din contractele curente, solicitam partenerilor nostri indeplinirea acelorasi conditii de securitate si confidentialitate privind prelucrarea de date personale. In cazul in care, in baza consimtamantului dumneavoastra comunicam date tertilor, acestia sunt obligati sa respecte aceleasi  cerintelor legale prinvind prelucrarea datelor cu caracter personal, conform responsabilitatilor de imputerniciti (procesatori) asumate prin contractele de colaborare.

In ciuda masurilor luate pentru a proteja datele dvs. cu caracter personal, va atragem atentia ca transmiterea informatiilor prin Internet, in general, sau prin atasarea de documente la utilitarele de comunicare din retelele publice sau sociale, nu este complet sigura, existand riscul ca datele sa fie vazute si utilizate de catre terte parti neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru vulnerabilitatea datelor transmise prin intermediul unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

 

14. CUM RESPECTAM DREPTURILE DUMNEAVOASTRA IN LEGATURA CU PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

In conditiile prevazute de Regulamentului Uniunii Europene 679 din 27 aprilie 2016 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, in calitate de persoane vizate, beneficiati de urmatoarele drepturi:

Dreptul la informare – se refera la dreptul pe care il aveti de a primi detalii privind activitatile de prelucrare efectuate de catre SMARTREE, conform celor descrise in prezentul document;

Dreptul de acces la date - aveti dreptul de a obtine de la SMARTREE o confirmare a faptului ca prelucram sau nu date cu caracter personal, ca avem in evidente datele dvs. si ca puteti solicita accesul la datele respective si la urmatoarele informatii: ce date prelucram, in ce scop, daca acestea au fost divulgate tertilor si cui, precum si perioada de stocare a acestor date. Aveti dreptul de a primi gratuit o copie a datelor cu caracter personal ce fac obiectul prelucrarii. Pentru orice alte copii solicitate, ne rezervam dreptul de a percepe o taxa. Puteti solicita comunicarea informatiilor de mai sus in format electronic, situatie in care datele vor fi furnizate intr-un format electronic utilizat de noi in mod curent, cu exceptia cazului in care solicitati comunicarea acestora in alt format.

Dreptul la rectificare – aveti dreptul de a obtine corectarea, fara intarzieri justificate, de catre SMARTREE a datelor cu caracter personal inexacte/ nejustificate, precum si actualizarea datelor incomplete. Rectificarea/ completarea va fi comunicata fiecarui destinatar la care au fost transmise datele, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate. De asemenea, este posibil sa incercam sa verificam exactitatea datelor inainte de rectificarea acestora.

Dreptul la stergerea datelor („dreptul de a fi uitat”) – aveti dreptul de a ne solicita stergerea datelor personale fara intarzieri nejustificate, in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele motive:

• datele nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;

• va retrageti consimtamantul si nu exista nici un alt temei juridic pentru prelucrare;

• va opuneti prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze;

• datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;

• datele trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale.

 

Nu vom putea da curs solicitarii dvs. de stergere a datelor cu caracter personal in cazul in care prelucrarea acestora este necesara pentru:

• respectarea unei obligatii legale privitoare la perioada de arhivare a unor documente, precum documentele strict necesare din dosarele de angajati, registrele si statele de salarii ale angajatilor nostri, facturilor si alte documente cu valoare comerciala, etc.;

• constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.

• alte cazuri in care exista temeiuri juridice si organizationale solide pentru pastrarea unor anumite tipuri de date personale pentru diferite perioade de timp. 

 

Totodata, pot exista situatii in care, in urma solicitarii de stergere a datelor, SMARTREE sa aplice procedee de eliminare a oricarui element de identificare a persoanei dvs. prin tehnici de anonimizare sau pseudonimizare, caz in care datele criptate nu mai intra sub incidenta GDPR. 

Dreptul la restrictionarea prelucrarii - in masura in care :

  • sunteti in masura sa contestati exactitatea datelor, solicitand restrictionarea prelucrarii acestora pe o perioada care ne permite verificarea corectitudinii acestora;
  • nu doriti stergera datelor cu caracter personal, dar puteti pune conditii cu privire la restrictionarea utilizarii lor;
  • desi SMARTREE nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, ne puteti solicita pastrarea datelor pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta;
  • v-ati opus unor prelucrari  justificate prin legitimul nostru interes (altele decat cele de marketing direct) și am sistat prelucrarea datelor dvs. pentru intervalul de timp in care se face o analiza de legitim interes, pentru a verifica daca drepturile dvs. ca persoana vizata prevaleaza fata de drepturile noastre legitime.

 

Dreptul la portabilitatea datelor - respectiv:

  • dreptul de a primi datele cu caracter personal intr-o modalitate structurata, folosita in mod obisnuit si intr-un format usor de citit;
  • dreptul ca aceste date sa fie transmise de catre SMARTREE  catre alt operator de date, in masura in care sunt indeplinite conditiile prevazute de lege.

 

Dreptul la opozitie - Pot exista situatii in care, din motive legate de o situatie particulara in care va aflati, sa va opuneti prelucrarii datelor dvs. personale. In aceste conditii, vom inceta sa prelucram datele dvs. exceptia cazului in care avem motive legitime, imperioase si dovedibile care justifica prelucrarea si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si liberatilor dumneavoastra sau daca scopul prelucrarii este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta. De asemenea, aveti dreptul de a va opune prelucrarii in orice moment, atunci cand scopul prelucrarii il reprezinta marketingul direct, inclusiv la crearea de profiluri de marketing.

 

Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate – va asigura dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activitati de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care va privesc sau care va afecteaza intr-o masura semnificativa.

 

Dreptul de renuntare la consimtamant – resprezinta dreptul de retragere a permisiunii de utilizare a datelor personale pentru orice activitate de prelucrare efectuata de SMARTREE pentru care v-ati dat consimtamantul (abonare la newsletter, etc). E important sa intelegeti ca retragerea consimtamantului pentru un anumit tip de prelucrare a datelor personale se refera doar la prelucrarile executate din momentul anuntarii retragerii consimtamantului, neafectand prelucrarea datelor efectuata pe durata existentei consimtamantului si nu va afecta nici acordul dat pentru alte activitati sau servicii. Pentru a beneficia de acest drept e suficient sa ne contactati prin metodele expuse mai jos si cererea dvs. va fi solutionata in cel mai scurt timp posibil.

 

Dreptul de a va adresa Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) din Romania, care poate primi sesizari din partea persoanelor vizate la: B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, e-mail: anspdcp@dataprotection.ro sau prin intermediul platformei online www.dataprotection.ro

 

Dreptul de a va adresa Justitiei, pentru apararea oricaror drepturi garantate de prezenta lege care au fost incalcate, precum si pentru situatiile in care considerati ca operatorul de date personale sau Autoritatea competenta nu au acordat atentia necesara solicitarii dvs. de exercitare a drepturilor enuntate.

 

Prin aceasta politica SMARTREE va asigura ca vom acorda in permanenta o maxima importanta respectarii drepturilor dvs. fundamentale si in calitate de persoana vizata. Suntem convinsi ca orice solicitare ne veti trimite va fi rezolvata in cel mai scurt timp posibil, in concordanta cu prevederile legislatiei interne si internationale si cerintele GDPR. In acest spirit,  SMARTREE a dezvoltat si implementat o procedura speciala de solutionare a solicitarilor de acces la date venite din partea persoanelor vizate (clienti si parteneri).

Oricare dintre drepturile mentionate mai sus pot fi exercitate printr-o cerere scrisa, trimisa catre SMARTREE la adresa: Expo Business Park, Str. Aviator Popisteanu nr. 54A, Cladirea 2, etaj 4, sector 1, Bucuresti 012244. Conform procedurilor noastre curente, este posibil sa va cerem sa va dovediti identitateate avem si a impiedica divulgarea neautorizata a datelor

E bine sa retineti ca, in cazul in care solicitarea dvs. de acces la informatii este nefondata, neargumentat de repetitiva sau excesiva, legislatia in vigoare ne permite sa percepem o taxa rezonabila pentru acoperirea eforturilor de alocare a resurselor din asemenea circumstante.  Va vom informa despre orice onorarii aplicate inainte de a va solutiona cererea. De asemenea, avem toate temeiurile juridice pentru a nu da curs unei cereri de acces la date in cazul in care ar afecta in mod negativ drepturile si libertatile fundamentale ale altor persoane vizate.

 

15. DATELE NOASTRE DE CONTACT

Va reamintim faptul ca puteti contacta in orice moment Responsabilul SMARTREE cu protectia datelor prin transmiterea solicitarii dvs prin oricare dintre urmatoarele modalitati:

• prin posta sau curier la adresa SMARTREE din Expo Business Park, Str. Aviator Popisteanu nr. 54A, Cladirea 2, etaj 4, sector 1, Bucuresti 012244;

• prin e-mail la adresa dpo@smartree.com cu mentiunea: ”In atentia Responsabilului cu protectia datelor personale”.

 

16. CUM ACTUALIZAM POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

Prezenta Politica de Confidentialitate a fost actualizata in luna iulie 2021. Ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica periodic aceasta Politica pentru a reflecta orice modificari ale modului in care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal sau orice modificari ale cerintelor legale.
In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe website-ul nostru data publicarii celei mai recente variante a Politicii de Confidentialitate, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul paginii web dedicate Politicii de Confidentialitate. 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.