Politica de confidentialitate



INTRODUCERE

Prezenta Politica de Confidentialitate descrie categoriile datelor dumneavoastra pe care le prelucram, modalitatea si scopurile in care le colectam, in ce situatii transferam si/sau dezvaluim date cu caracter personal si diversele drepturi si optiuni de care dispuneti in acest sens. In acelasi timp, Politica noastra de Confidentialitate detaliaza modul in care prelucram datele cu caracter personal in gestionarea relatiei cu clientii, cel mai adesea pentru a va tine la curent cu cele mai recente evolutii sau evenimente din domeniul dumneavoastra de interes.
Va rugam sa consultati si Termenii si Conditiile noastre disponibile si Politica de Cookies detaliata, in care se explica folosirea cookie-uri lor sau a altor dispozitive de localizare web prin intermediul website-ului nostru.
In mod normal, website-ul nostru poate fi utilizat fara introducerea de date cu caracter personal. Cand date cu caracter personal sunt colectate pe site (precum: nume, prenume, adresa de e-mail, date personale din CV), acestea sunt colectate intrucat persoana interesata furnizeaza aceste date site-ului in mod voluntar.
Ca regula, SMARTREE colecteaza si prelucreaza datele pe care utilizatorii site-ului aleg in mod liber sa le furnizeze.
Politica de confidentialitate a SMARTREE se aplica oricarui vizitator/utilizator al site-ului, precum si oricaror date cu caracter personal prelucrate de SMARTREE.
In masura in care nu doriti ca datele dumneavoastra cu caracter personal sa fie prelucrate de catre SMARTREE va sfatuim sa nu ne accesati site-ul, sa nu va inregistrati sau sa ne transmiteti, documente care contin date cu caracter personal.

CINE PRELUCREAZA DATELE DVS. CU CARACTER PERSONAL

SMARTREE ROMANIA SRL, denumita in continuare “SMARTREE”, o societate romaneasca cu sediul social in Bucuresti, Soseaua Bucuresti-Ploiesti nr. 42-44 Cladirea A, Aripa A2, sector 1 si este înregistrată la Registrul Comerţului din Bucuresti sub nr. J40/4656/2000, avand cod fiscal 13020557, este operatorul datelor dumneavoastra cu caracter personal.

CE CATEGORII DE DATE PRELUCRAM

SMARTREE colecteaza si prelucreaza doar datele cu caracter personal pe care utilizatorii/vizitatorii le pun la dispozitia SMARTREE, prin accesarea si vizitarea de catre acestia a site-ului, precum si prin alte mijloace.

Putem colecta datele dumneavoastra personale prin accesarea profilelor dumneavoastra publice pe platformele de socialiare (LinkedIn, Facebook, Twitter, etc), insa intotdeauna va comunicam, la primul contact cu dumneavoastra, sursa acestor date.

Butoanele din site (Facebook, Twitter, etc) daca sunt folosite te directioneaza pe paginile de socializare ale Smartree Romania SRL din acele platforme. In vederea intelegerii modalitatii de functionare a respectivelor platforme, va rugam sa consultati termenii si conditiile de functionare si utilizare a platformelor in cauza.

In procesul de recrutare, urmatoarele informatii sunt necesare: nume, prenume, numar de telefon, experienta, studii si localitatea domiciliului din momentul aplicarii. Orice alta informatie ne furnizati si nu este necesara in procesul de recrutare, va fi stearsa, in masura in care este posibil. Puteti accesa pagina noastra de joburi de pe site (https://www.smartree.com/joburi/) pentru a aplica la pozitia dorita.

Este posibil sa cerem referinte despre dumneavoastra de la fosti angajatori, insa doar pe baza consimtamantului dumneavoastra.

De asemenea, este posibil ca terte parti, avand calitatea de furnizori de aplicatii, instrumente, widget-uri si plug-in-uri de pe site-ul nostru precum: instrumentele social media, Google Analytics, Google Adwords, alte instrumente Google, serviciul dedicat campaniilor de e-mail marketing: MailChimp, dar fara a ne limita la acestea, sa foloseasca mijloace automate de colectare a datelor privind interactiunea dumneavoastra cu respectivele platforme. In aceasta situatie, datele sunt colectate direct de acei furnizori, ceea ce inseamna ca in legatura cu colectarea de date facuta de catre furnizorii respectivi, va sfatuim sa consultati politicile de protectia datelor si notele de informare ale acelor furnizori intrucat in cazul acelei prelucrari se aplica politicile furnizorilor respectivi. Sub rezerva legislatiei aplicabile, SMARTREE nu este responsabila pentru practicile acestor furnizori privind protectia datelor.

De asemenea, in cazul in care doriti sa aplicati pentru o pozitie afisata de catre SMARTREE, SMARTREE va colecta toate datele cu caracter personal pe care aplicantul le va trece in CV, precum dar fara a se limita la:

  • Istoricul educatiei si experientei profesionale;
  • Limbi straine cunoscute si alte abilitati profesionale;
  • Anul nasterii;
  • Calitatea de membru in diferite organizatii profesionale;

CUM COLECTEAZA SMARTREE DATELE DUMNEAVOASTRA CU CARACTER PERSONAL

Putem colecta date cu caracter personal cu privire la dumneavoastra in anumite imprejurari, inclusiv:

  • In momentul in care navigati, solicitati informatii sau interactionati cu website-ul nostru
  • In momentul in care ne contactati, prin intermediul formularului de contact
  • In momentul in care aplicati la un job postat pe website-ul nostru si/sau pe portaluri de recrutare
  • In momentul in care ne puneti, in orice fel, la dispozitie, informatii despre dumneavoastra, in vederea participarii la procesul de selectie pentru o anumita pozitie deschisa, in portofoliul SMARTREE.

In anumite imprejurari, colectam date cu caracter personal cu privire la dumneavoastra de la o sursa terta. Spre exemplu, putem colecta date cu caracter personal de pe portalurile de recrutare de tipul Bestjobs, Ejobs. Va rugam sa cititi termenii si conditiile de confidetialitate a respectivelor portaluri. In orice caz, cu privire la datele pe care la colectam de la terti, prezentele conditii se aplica corespunzator.

TEMEIURI JURIDICE PENTRU PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Orice operatiune care reprezinta o prelucrare, conform legii, (cum ar fi, dar fara a se limita la colectare, stocare, inregistrare, structurare, adaptare sau modificare, extragere, consultare, utilizare, divulgare prin transmitere, distrugere) a datelor dumneavoastra cu caracter personal va fi efectuata pe baza unuia dintre temeiurile juridice de mai jos:

  • Prelucrarea este necesara in scopul intereselor legitime ale SMARTREE, cu exceptia cazurilor in care interesele sau drepturile si libertatile dumneavoastra fundamentale prevaleaza asupra acestor interese. Concret, datele sunt prelucrate in baza interesului legitim al SMARTREE de a presta serviciile solicitate de clientii sai si de a furniza acestora potentiali candidati care sa corespunda profilului descris de acestia. De asemenea, ne dorim sa propunem clientilor nostri pozitii in concordanta cu asteptarile formulate.
  • Prelucrarea este necesara in vederea respectarii unei obligatii legale

IN CE SCOPURI VA PRELUCRAM DATELE CU CARACTER PERSONAL

Va putem folosi datele cu caracter personal doar in urmatoarele scopuri :

  • Selectie si plasare a fortei de munca, resurse umane. Datele furnizate sunt necesare pentru a identifica daca experienta profesionala si pregatirea dumneavoastra sunt potrivite pentru pozitia pentru care ati aplicat. Datele colectate sunt utilizate in scopul informarii dumneavoastra cu privire la job-urile pentru care ati aplicat, in vederea programarii interviului si comunicarii rezultatelor interviului, in vederea informarii dumneavoastra cu privire la joburi noi care consideram ca sunt de interes si solicitarii acordului ca dumneavoastra sa fiti parte a unui nou proces de recrutare. Utilizarea datelor in scopul mentionat poate implica transferul acestor date catre terte parti – potentiali angajatori.
  • Solutionarea oricaror cereri si/sau eventuale reclamatii si furnizarea oricaror informatii solicitate prin completarea formularului de contact. In cazul in care doriti sa ne contactati prin intermediul formularului de contact, atat solicitarea de a ne contacta astfel cat si datele transmise (nume, prenume, adresa de e-mail, numarul de telefon, mesaj, subiect, oras, companie) vor fi pastrate in vederea procesarii solicitarii primite si in vederea asistarii cu alte solicitari ce vor urma primei.
  • Analizarea si imbunatatirea serviciilor si comunicarilor noastre catre dumneavoastra;
  • Protejarea securitatii si gestionarea accesului la sediile noastre, sistemele IT si de comunicare, platformele online, website-urile si celelalte sisteme;
  • In scopul monitorizarii si evaluarii conformitatii cu politicile si standardele noastre;
  • In orice scop aferent si/sau auxiliar oricarora dintre cele de mai sus sau orice alt scop pentru care datele dumneavoastra cu caracter personal ne-au fost furnizate.

In cazul in care ne-ati acordat expres consimtamantul dumneavoastra, va putem prelucra datele cu caracter personal si in urmatoarele scopuri:

  • Comunicarea cu dumneavoastra prin canalele pe care le-ati aprobat pentru a va tine la current cu activitatea SMARTREE, anunturi si alte informatii cu privire la serviciile si produsele SMARTREE, evenimente si proiecte in care SMARTREE s-a implicat sau orice alte stiri si noutati pe teme conexe activitatii pe care o desfasuram ( marketing direct);

Nu vom folosi datele dumneavoastra cu caracter personal in luarea unor decizii automate care sa va afecteze sau sa creeze alte profiluri decat cele descrise mai sus.
Puteti alege sa va retrageti consimtamantul privind materialele de marketing in orice moment, prin simpla accesare a link-ului de ‘dezabonare’ de la subsolul fiecarui newsletter.

PARTAJAREA DATELOR DUMNEAVOASTRA CU CARACTER PERSONAL

Va putem partaja datele cu caracter personal in urmatoarele imprejurari:

Daca ati aplicat la un anunt postat de SMARTREE, in vederea participarii la procesul de recrutare pentru ocuparea respectivului post, vom comunica datele dumneavoastra personale angajatorului pentru care se efectueaza recrutarea. Acesta este la randul sau operator de date cu caracter personal, astfel incat recomandam parcurgerea politicii de confidentialitate comunicata de acesta.

De asemenea, va putem partaja datele cu caracter personal cu instante de judecata, autoritati de aplicare a legii, autoritati de reglementare sau avocati sau alte persoane daca se dovedeste necesar in mod just in vederea constatarii, exercitarii sau apararii unui drept in justitie sau a unui drept natural, sau in scopul unui proces de solutionare alternativa, confidentiala a diferendelor.

Putem folosi date cu caracter personal agregate si statistici in scopul monitorizarii folosirii website-ului SMARTREE.

De asemenea, va putem partaja datele cu caracter personal cu persoanele noastre imputernicite – in principal prestatori de servicii din cadrul sau din afara SMARTREE (ex. firma de curierat) in vederea prelucrarii datelor cu caracter personal in scopurile mentionate mai sus, in numele nostru si doar in conformitate cu instructiunile noastre. SMARTREE va pastra controlul asupra datelor dumneavoastra cu caracter personal si va folosi masuri corespunzatoare de protectie, conform legii aplicabile, pentru a asigura integritatea si securitatea datelor dumneavoastra cu caracter personal in momentul solicitarii respectivilor prestatori de servicii;

De asemenea, SMARTREE isi rezerva dreptul de a transfera datele dumneavoastra personale in cazul unor operatiuni de reorganizare si/sau transfer al patrimoniului sau parti ale patrimoniului catre terti cu respectarea prevederilor legale in vigoare referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal.

Altfel, va vom divulga datele cu caracter personal doar cand ne instruiti sau ne acordati permisiunea, cand ni se impune prin legea aplicabila sau prin reglementari sau cereri ale organelor judiciare sau oficiale sa procedam astfel, sau asa cum se impune in vederea investigarii unor activitati frauduloase sau infractionale.

Datele dumneavoastra cu caracter personal nu vor fi transferate catre terte persoane sau catre parteneri in scopuri de marketing direct.

PASTRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Datele cu caracter personal pot fi pastrate pe sistemele noastre tehnologice de date cu caracter personal, acelea ale subcontractorilor nostri sau in format tiparit. Am adoptat toate masurile ce se impun, atat cu privire la persoanele care intra in contact cu datele, spatiile in care sunt prelucrate datele, cat si cu privire la echipamentele tehnice utilizate in legatura cu prelucrarea datelor, pentru a ne asigura ca datele sunt prelucrate in siguranta, cu asigurarea confidentialitatii acestora si impiedicarea accesului neautorizat sau pierderii datelor.

ACTUALIZAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

In cazul in care oricare dintre datele cu caracter personal pe care ni le-ati furnizat sufera modificari, spre exemplu daca va schimbati prenumele, numele sau adresa de e-mail, daca doriti sa anulati orice fel de cerere catre SMARTREE, sau daca luati la cunostinta faptul ca detinem orice date cu caracter personal incorecte cu privire la dumneavoastra, va rugam sa ne anuntati prin comunicarea unui e-mail la: dpo@smartree.com.

CAT TIMP PASTRAM DATELE DUMNEAVOASTRA CU CARACTER PERSONAL

SMARTREE a implementat masuri tehnice si organizatorice pentru organizarea procesului si criteriilor prevazute pentru stergerea sau eliminarea datelor dumneavoastra cu caracter personal.

Datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi sterse sau eliminate atunci cand nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost primite sau atunci cand solicitati stergerea datelor, prin exercitarea dreptului de a fi uitat si SMARTREE nu mai are obligatia legala de a continua sa stocheze datele respective. Cu toate acestea, vom pastra datele dumneavoastra cu caracter personal atunci cand acestea sunt necesare pentru exercitarea sau apararea de catre SMARTREE a unui drept al dumneavoastra sau al altei persoane in justitie, pana la finalul perioadei de retentie relevante sau pana la solutionarea respectivelor actiuni in instanta.
Cu exceptia cazului in care ne solicitati in mod expres sa stocam datele dumneavoastra cu caracter personal pe termen mai lung sau a cazului in care datele cu caracter personal sunt necesare pentru apararea unui eventual drept in justitie fara perioada de pastrare, datele cu caracter personal vor fi sterse in termen de 3 ani de la data la care au fost colectate.

Datele dumneavoastra sunt prelucrate pe parcursul procesului de recrutare aferent postului pentru care ati aplicat si sunt pastrate timp de 6 luni de la incheierea procesului. La implinirea acestui termen, datele sunt sterse cu privire la respectivul proiect. Cu toate acestea, vom continua sa prelucram datele dumneavoastra personale, mentinandu-le in baza noastra de date, pentru a va tine la curent cu viitoarele pozitii deschise care se potrivesc profilului dumneavoastra.

In cazul in care nu doriti acest lucru, ne puteti informa in scris, prin e-mail, la adresa: recrutare@smartree.com cu link direct.

In aceasta situatie, vom sterge datele dumneavoastra, in conditii de securitate si nu veti primi de la noi informatii privind pozitiile vacante ce se potrivesc profilului dumneavoastra.

DREPTURILE DUMNEAVOASTRA IN LEGATURA CU PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Sub rezerva anumitor conditii legale, aveti urmatoarele drepturi in legatura cu prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal:

1. Dreptul de a cere SMARTREE accesul la aceste date. Aveti dreptul de a obtine de la SMARTREE o confirmare ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care va privesc si, in caz afirmativ, aveti acces la datele respective si la urmatoarele informatii: ce date prelucram, in ce scop, daca acestea au fost divulgate tertilor si cui, precum si perioada de stocare a acestor date. Va vom reinforma, de asemenea, cu privire la drepturile pe care le aveti in ce priveste datele personale, drepturi detaliate in aceasta informare. Aveti dreptul de a primi gratuit o copie a datelor cu caracter personal ce fac obiectul prelucrarii. Pentru orice alte copii solicitate, ne rezervam dreptul de a percepe o taxa. Puteti solicita comunicarea informatiilor de mai sus in format electronic, situatie in care datele vor fi furnizate intr-un format electronic utilizat de noi in mod curent, cu exceptia cazului in care solicitati comunicarea acestora in alt format.
2. Dreptul de a cere SMARTREE rectificarea datelor. Aveti dreptul de a obtine, fara intarzieri nejustificate rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care va privesc si/sau de a obtine completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declaratii suplimentare.
3. Dreptul de a cere SMARTREE stergerea datelor. Aveti dreptul de a cere SMARTREE stergerea datelor personale care va privesc, fara intarzieri nejustificate, iar SMARTREE are obligatia de a sterge aceste date, in cazul in care se aplica unul din urmatoarele motive:
– Datele cu caracter personal nu sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate
– Va exercitati dreptul de opozitie, in conditiile descrise la dreptul de opozitie si nu exista motive legitime care sa prevaleze in ceea ce priveste prelucrarea
– Va exercitati dreptul de opozitie cu privire la utilizarea datelor dumneavoastra in scopul marketingului direct
– Datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal
– Datele personale trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale a operatorului in temeiul legislatiei europene sau nationale
4. Dreptul de a cere SMARTREE restrictionarea prelucrarii. Aveti dreptul de a obtine din partea noastra restrictionarea prelucrarii datelor cu caracter personal, in urmatoarele conditii:
– Daca contestati exactitatea datelor prelucrate, pentru o perioada care sa ne permita sa verificam exactitatea datelor
– daca prelucrarea este ilegala si nu v-ati exercitat dreptul de stergere, aveti dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii
– daca operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar le solicitati pentru constatara, exercitarea sau apararea unui drept in instanta
– in cazul in care v-ati opus la prelucrare, pe perioada pe care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra celor ale persoanei vizate.
– In cazul in care ati obtinut restrictionarea prelucrarii va vom informa inainte de ridicarea restrictiei.
5. Dreptul la opozitie. In orice moment aveti dreptul din motive legate de situatia particulara in care va aflati, de a va opune prelucrarii datelor dumneavoastra personale. Nu vom mai prelucra datele dumneavoastra cu exceptia cazului in care avem motive legitime si imperoase, pe care le vom dovedi, care justifica prelucrarea si care prevaleaza asupra intereselor drepturilor si liberatilor dumneavoastra sau daca scopul prelucrarii este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.
De asemenea, aveti dreptul de a va opune prelucrarii in orice moment, atunci cand scopul prelucrarii il reprezinta marketingul direct, inclusiv la crearea de profiluri atunci cand masura este legata de marketingul direct respectiv.
Atunci cand va opuneti prelucrarii, in conditiile de mai sus, datele cu caracter personal nu mai sunt prelucrate.

Drepturile mentionate mai sus pot fi exercitate printr-o cerere scrisa, adresata SMARTREE, la adresa: Baneasa Business & Technology Park, Soseaua Bucuresti-Ploiesti nr. 42-44, Cladirea A, Aripa A2, sector 1, Bucuresti. Este posibil sa va cerem sa va dovediti identitatea comunicandu-ne o copie a unui mijloc valabil de identificare pentru a ne conforma cu obligatiile de securitate pe care le avem si a impiedica divulgarea neautorizata a datelor.

Vom lua in considerare orice solicitari sau plangeri pe care le primim si va vom transmite un raspuns in timp util.

Daca nu sunteti multumit de raspunsul nostru, aveti dreptul de a inainta plangere catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

ACTUALIZARI ALE POLITICII DE CONFIDENTIALITATE

Prezenta Politica de Confidentialitate a fost actualizata in luna mai 2018. Ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica periodic aceasta Politica de Confidentialitate, pentru a reflecta orice modificari ale modului in care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal sau orice modificari ale cerintelor legale. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe website-ul nostru versiunea modificata a Politicii de Confidentialitate si/sau o vom pune la dispozitie in alt mod.

CONFIDETIALITATE

Va asiguram ca datele dumneavoastra se prelucreaza cu respectarea legii, in conditii de securitate si confidentialitate. Am adoptat toate masurile necesare, atat intern, cat si in ce priveste colaboratorii, pentru a asigura respectarea acestui principiu. Solicitam partenerilor nostri indeplinirea acelorasi conditii de Securitate si confidentialitate, in ce priveste datele personale. In cazul in care, in baza consimtamantului dumneavoastra comunicam date tertilor, solicitam acestora respectarea cerintelor legale prinvind prelucrarea datelor cu caracter personal.

CONTACT

Daca doriti sa ne contactati in legatura cu orice intrebari legate de prezenta politica de confidentialitate, precum si de prelucrarea datelor dumneavoastra, va rugam sa ne transmiteti un e-mail la adresa mail: dpo@smartree.com sau sa ne transmiteti solicitare scrisa la adresa: Baneasa Business & Technology Park Soseaua Bucuresti-Ploiesti nr. 42-44 Cladirea A, Aripa A2, sector 1, Bucuresti.