• office@smartree.com
 • 021 301 90 90
 

Subventii de 2.500 lei acordate angajatorilor pentru fiecare telesalariat. Afla cum sa le accesezi.

Companiile care pe durata starii de urgenta au avut angajati care au lucrat in regim de telemunca cel putin 15 zile lucratoare, pot accesa un nou sprijin financiar din partea statului, in baza art. 6 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 132/2020 si a Ordinului nr. 1376/2020 care reglementeaza modalitatea de acordare a sumei respective.  

 

Astfel, angajatorii pot primi din partea statului o singura data, pentru fiecare telesalariat, un sprijin financiar in valoare de 2.500 lei in scopul achizitionarii de pachete de bunuri si servicii tehnologice necesare desfasurarii activitatii in regim de telemunca, cu respectarea prevederilor Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activitatii de telemunca. 

Aceasta suma se acorda, in ordinea depunerii solicitarilor, pana la 31 decembrie 2020, din bugetul asigurarilor de somaj, prin ANOFM, in limita fondurilor alocate cu aceasta destinatie, angajatorilor, pentru angajatii care au lucrat in regim de telemunca in perioada starii de urgenta pentru cel putin 15 zile lucratoare.

 

Bunurile ce pot fi achizitionate sunt bunuri noi, din categoria celor de mai jos: 

 • Sisteme de calcul tip laptop/notebook;
 • Tablete;
 • Smartphone;
 • Echipamente periferice de intrare si iesire aferente bunurilor prevazute mai sus;
 • Echipamente necesare conectarii la internet aferente bunurilor prevazute mai sus;
 • Licente aferente sistemelor de operare si aplicatiilor software aferente bunurilor prevazute mai sus, necesare pentru desfasurarea activitatii in regim de telemunca.

 

Ce procedura trebuie urmata de angajatori pentru obtinerea stimulentului financiar: 

In vederea acordarii sumei de 2.500 lei (in conditiile descrise mai sus), angajatorii trebuie sa transmita, prin mijloace electronice, respectiv prin incarcarea pe platforma aici.gov.ro, la agentiile pentru ocuparea fortei de munca in raza carora isi au sediul social, documentele de mai jos, pentru care isi asuma raspunderea privind corectitudinea si veridicitatea datelor inscrise:

 • o cerere semnata si datata de reprezentantul legal al companiei, potrivit modelului atasat;
 • o declaratie pe propria raspundere, data prin reprezentantul legal al companiei, potrivit modelului atasat;
 • lista telesalariatilor pentru care se solicita acordarea sumei, potrivit modelului atasat.

Plata din bugetul asigurărilor pentru somaj a sumelor mentionate se face in limita fondurilor alocate cu aceasta destinatie, in ordinea depunerii cererilor, pana la 31 decembrie 2020, prin virament in conturile deschise de angajatori la institutiile de credit, respectiv cele mentionate de acestia in cererea depusa, in termen de 10 zile de la data inregistrarii documentatiei complete.

 

Ce documente justificate trebuie depuse de catre angajatori pentru obtinerea stimulentului financiar: 

Angajatorii au obligatia de a transmite in termen de 30 de zile de la acordarea sumei, prin incarcarea pe platforma aici.gov.ro, la agentiile pentru ocuparea fortei de muncă judetene sau, dupa caz, a municipiului Bucuresti, care au efectuat plata sumelor, urmatoarele documente justificative, scanate:

 • facturile fiscale emise de catre furnizorii de bunuri si servicii tehnologice;
 • bonurile fiscale sau chitantele sau extrasele de cont care sa ateste plata facturilor prevazute mai sus;
 • fisele de evidenta a materialelor de natura obiectelor de inventar date in folosința telesalariatilor, intocmite conform modelului prevazut in anexa nr. 3 la Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2.634/2015 privind documentele financiar-contabile, sau/si, dupa caz, bonurile de miscare a mijloacelor fixe date in folosinta salariatilor, intocmite conform modelului prevazut în anexa nr. 3 la Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 2.634/2015, sau/si, dupa caz, situatia cu serviciile tehnologice pe care angajatorul le asigura fiecarui telesalariat.

 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Programeaza un demo gratuit!