• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
Inchide [x] Fii la curent cu ultimele noutati din legislatia muncii

Fii la curent cu ultimele noutati din legislatia muncii

Buna,
Iti multumim pentru interesul tau cu privire la noutatile Smart Update.

Cu stima,
Echipa Smartree

Trimite
 

Se prelungeste termenul de acordare al facilitatilor pentru angajati

18 Dec. 2020

Se prelungeste pana la 30 iunie 20121, termenul de acordare al unor facilitati destinate salariatilor si angajatorilor in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum si pentru stimularea cresterii ocuparii fortei de munca. 

 

Clarificarile care vizeaza aceste masuri au fost stipulate in Legea 282/2020 pentru aprobarea Ordonanței de urgenta a Guvernului nr. 132/2020, in vigoare din 12 decembrie. Termenul de prelungire al aplicabilitatii masurilor fiscale a fost stipulat in Ordonanta de urgenta nr. 211/2020, in vigoare din 7 decembrie iar procedura de decontare si de plata a sumelor acordate a fost reglementata prin Hotararea nr. 1046/2020, in vigoare din 9 decembrie. 

 

Care sunt masurile de sprijin care se prelungesc pana la 30 iunie 2021:

  • Acordarea indemnizatiei pentru timpul redus de munca al salariatilor si a celei pentru reducerea activitatii profesionistilor (OUG nr. 132/2020);
  • Acordarea indemnizatiei de somaj tehnic pentru angajati si alte categorii de profesionisti - (OUG nr. 30/2020) pentru domeniile restrictionate din cauza pandemiei de Covid-19.

 

Ce clarificari au fost aduse Ordonantei de Urgenta 132/2020 si care sunt masurile de sprijin vizate de aceste modificari:

  • Procedura ce trebuie urmata pentru ca angajatorii sa isi deconteze din bugetul asigurarilor pentru somaj indemnizatia plătita angajatilor ca urmare a reducerii timpului de lucru;
  • Regimul asigurarilor pentru somaj pentru perioada in care angajatilor le este aplicata această masura;
  • Conditiile necesare pentru ca angajatorii sa poata aplica pentru sprijinul financiar de 2.500 RON acordat pentru fiecare telesalariat.

 

Pentru a avea acces la informatii complete referitoare la clarificarile aduse masurilor de mai sus, descarca Smart Update Decembrie nr. 1 2020 si transmite-l colegilor tai!


 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR