• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
Inchide [x] Fii la curent cu ultimele noutati din legislatia muncii

Fii la curent cu ultimele noutati din legislatia muncii

Buna,
Iti multumim pentru interesul tau cu privire la noutatile Smart Update.

Cu stima,
Echipa Smartree

Trimite
 

Ce regim fiscal au testele COVID suportate de angajator

29 Oct. 2020

Din 26 octombrie a intrat in vigoare Ordonanta de Urgenta nr. 181/2020, care stipuleaza noi masuri fiscal-bugetare privind impozitarea testelor COVID suportate de angajatori si noul termen pana la care se suspenda executarile silite prin poprire a creantelor bugetare. 

a) Modificari aduse Codului Fiscal

Contravaloarea cheltuielilor suportate de angajator/platitor cu efectuarea testelor medicale de diagnosticare a infectiei COVID-19, din initiativa acestuia, pentru persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii si asimilate salariilor, in scopul depistarii si prevenirii raspandirii coronavirusului SARS-CoV-2, pentru asigurarea desfasurarii activitatii in conditii de securitate si sanatate in munca, pe perioada instituirii starii de urgenta sau de alerta, potrivit legii:


- sunt incluse in categoria veniturilor care nu sunt impozabile;
- sunt incluse in categoria veniturilor din salarii si venituri asimilate salariilor care nu se cuprind in baza lunara de calcul a contributiilor de asigurari sociale; 

b) Termenul prevazut la art. VII alin. (4) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 29/2020 privind unele masuri economice si fiscal-bugetare, cu modificarile ulterioare, se proroga pana la data de 25 decembrie 2020 inclusiv.

Termenul de mai sus este cel prevazut pentru suspendarea executarii silite prin poprire a creantelor bugetare:

“Se suspenda sau nu incepe executarea silita prin infiintarea popririi a creantelor bugetare, cu exceptia executarilor silite care se aplica pentru recuperarea creantelor bugetare stabilite prin hotarari judecatoresti definitive pronuntate in materie penala, precum ai a ajutoarelor de stat a caror recuperare a fost dispusa printr-o decizie a Comisiei Europene/furnizorului ajutorului de stat sau a unei instante nationale. Masurile de suspendare a executarii silite prin poprire asupra sumelor urmaribile reprezentand venituri si disponibilitati banesti se aplica, prin efectul legii, de catre institutiile de credit sau alti terti popriti, fara alte formalitati din partea organelor fiscale.”

 

Fii la curent cu toate noutatile legislative din domeniul muncii! Descarca Smart Update Octombrie nr. 1 2020 si transmite-l colegilor tai!


 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Programeaza un demo gratuit!