• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
 

CIM pe perioada determinata: incetare de drept in zi nelucratoare

17 Mart. 2015

Inregistrare Revisal data incetare contract de muncaCand se face inregistrarea incetarii de drept in Revisal a unui contract de munca pe perioada determinata in cazul in care ultima zi de activitate este intr-o zi nelucratoare?

La data expirarii termenului pentru care a fost incheiat, un contract de munca incheiat pe durata determinata inceteaza de drept, conform articolului 56, alineat 1, litera i) din Codul muncii. Cauza de incetare de drept a contractului individual de munca prevaleaza asupra suspendarii contractului de munca.

In momentul incetarii unui contract de munca, angajatorul are obligatia inregistrarii in Revisal, potrivit art. 4, lit. d) din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor.

Nota legislativa – HG 500/2011 actualizata 2014, art. 4, lit. d)

Art. 4. - (1), lit. d) elementele prevazute la art. 3 alin. (2) lit. i) (data incetarii contractului individual de munca – n.r.) se inregistreaza in registru la data incetarii contractului individual de munca/la data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat, in conditiile legii, incetarea contractului individual de munca.

Astfel, la data expirarii termenului prevazut in contractul individual de munca incheiat pe durata determinata, se va opera incetarea de drept in Revisal sau cel tarziu in prima zi in care angajatul nu se mai prezinta la munca.

In situatia in care data de expriare este intr-o zi nelucratoare, inregistrarea in Revisal se poate face fie in ziua lucratoare anterioara, fie cel tarziu in prima zi lucratoare in care angajatul nu se mai prezinta la munca.

Constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie de incetare, potrivit articolului 56, alineatul 2. Angajatorul comunica decizia in termen de 5 zile lucratoare.

Descarca de aici Model decizie expirare contract de munca

Te-ar mai putea interesa si:

Pagina de Facebook a Smartree Romania

Codul muncii 2015: concedii considerate vechime in munca

Contract de munca cu timp partial. Prevederi specifice

 

Citeste mai multe din categoria Administrare personal

 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.