• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
Inchide [x] Fii la curent cu ultimele noutati din legislatia muncii!

Fii la curent cu ultimele noutati din legislatia muncii!

Buna,
Iti multumim pentru interesul tau cu privire la noutatile Smart Update.

Cu stima,
Echipa Smartree

Descarca
Nota de confidentialitate: Completand acest formular, imi dau acordul pentru prelucrarea datelor personale, doar in scopul pentru care au fost solicitate, conform cu Politica de Confidentialitate.
 

Abonamentele la sala de fitness suportate de angajator pentru angajatii proprii sunt neimpozabile

14 Feb. 2023

Companiile pot oferi angajatilor abonamente la sala ca un nou beneficiu extra-salarial. Legea nr. 34/2023 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 36 din 12 ianuarie 2023 si intrata in vigoare de la 15 ianuarie 2023, permite angajatorilor sa le ofere propriilor angajati abonamente la sala, ca si venit neimpozabil, in limita echivalentului in lei a 400 euro anual pentru fiecare persoana.

Prezentam in continuare principalele modificari aduse legislatiei fiscale:

Incepand cu veniturile aferente lunii februarie 2023, contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilitatilor sportive in vederea practicarii sportului si educatiei fizice cu scop de intretinere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale caror activitati sunt incadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, precum si contravaloarea abonamentelor, oferite de acelasi furnizor care actioneaza in nume propriu sau in calitate de intermediar, ce includ atat servicii medicale, cat si dreptul de a utiliza facilitatile sportive, in vederea practicarii sportului si educaţiei fizice cu scop de intretinere, profilactic sau terapeutic, suportate de angajator pentru angajatii proprii, in limita echivalentului in lei a 400 euro anual pentru fiecare persoana, se va cumula la veniturile lunare care nu reprezinta venit impozabil in intelesul impozitului pe venit, in limita plafonului lunar de cel mult 33% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat.

Totodata, contravaloarea abonamentelor mentionate mai sus nu se include in baza de calcul a contributiilor sociale obligatorii.

In cazul in care aceste sume sunt platite de angajat in nume propriu, acestea vor fi deduse din baza de calcul a venitului impozabil.


 

Citeste mai multe din categoria Smart Update

 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.