• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
 

Smartree Romania a inregistrat in 2020 venituri in crestere fata de 2019

18 Mai 2021

Smartree, lider in Romania pe piata de externalizare a proceselor de calcul salarial si administrare de personal, a inregistrat, anul trecut, un avans de circa 10% al business-ului aferent outsourcing-ului de servicii de payroll, datorita cresterii cererii pentru acest tip de servicii dar si al interesului pentru aplicatii software dedicate digitalizarii proceselor de resurse umane. 

alexandra peligrad ceo smartree

 

In ciuda impactului negativ al pandemiei, in 2020, an care a marcat 20 de ani de activitate pe piata din Romania, compania a raportat per total o cifra de afaceri de 105 milioane lei, mai mare cu circa 3% fata de anul anterior, cand veniturile s-au situat la 102 milioane lei. 

„Dintre toate segmentele de business, cea mai mare crestere, de 10%,  a fost inregistrata de serviciile de calcul salarial si administrare de personal si inchiriere a aplicatiilor software pentru managementul resurselor umane. Contextul crizei sanitare ne-a invatat cateva lectii pretioase si anume ca trebuie sa luam decizii rapid, sa oferim un cadru de comunicare angajatilor si partenerilor dar si o continuitate a serviciilor prestate, iar toate acestea pot fi realizate doar cu ajutorul tehnologiei”, a declarat Alexandra Peligrad, CEO Smartree. 


In acelasi trend cu veniturile, si numarul de angajati procesati prin intermediul aplicatiei de calcul salarial,  MyStaff, a crescut fata de anul 2019 cu 11%. 

Veniturile aferente diviziei de munca temporara si recrutare au stagnat, tinand cont ca mare parte din anul trecut a fost marcat de un context economic incert, cu foarte multe restrictii si schimbari legislative, care au determinat o prudenta generala in randul companiilor in ceea ce priveste investiile, noile proiecte dar si angajarile. 


Principalele directii de dezvoltare in 2021 

 

In ceea ce priveste planurile pentru anul in curs, Smartree intentioneaza sa exploateze cat mai mult noile necesitati care se configureaza pe piata de HR in ceea ce priveČ™te automatizarea si digitalizarea fluxurilor repetitive de HR dar si lansarea de produse al caror focus sa fie imbunatatirea experientei angajatului ca urmare a interactiunii cu sistemele ce automatizeaza procesele de HR. 

“Pentru anul in curs avem mai multe proiecte in derulare, unul dintre cele mai importante fiind platforma de comunicare securizata, Smart Communication, care va asigura transferul tuturor datelor necesare in procesul de salarizare intre noi si partenerii externi.  

In paralel, am dezvoltat si un nou tool de integrare care faciliteaza interfatarea a doua sau mai multe software-uri deja existente in companie sau pentru care exista necesitatea implementarii si utilizarii in companie, concomitent cu cele vechi. Cele mai cautate astfel de integrari sunt in momentul de fata cele intre sistemele clasice de HR si functionalitatile moderne, precum chatbots, platforme de recrutare externe, programe diversificate de beneficii flexibile, sisteme de plata a avansurilor salariale sau chiar de control al aparitiei unui focar de infectie epidemiologic sau de planificare a intoarcerii sigure la birouri pe modelul rezervarii propriului spatiu de lucru.” concluzioneaza Alexandra Peligrad. 

 

Citeste mai multe din categoria

 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.