• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
 

Grupul Smartree a incheiat 2021 cu o cifra de afaceri de 123,2 milioane lei, in crestere cu 17% fata de anul precedent

30 Mart. 2022

Smartree, partenerul strategic ce ofera servicii si solutii software integrate de resurse umane, anunta rezultatele financiare ale anului trecut, precum si principalele directii de dezvoltare pentru 2022.

Astfel, in 2021, cifra de afaceri a depasit 123 milioane lei, in crestere cu 17% fata de anul precedent. Aceasta crestere s-a datorat si noii divizii de inovare in tehnologie pentru procesele de HR, Smartree HRTech, care a inregistrat o cifra de afaceri de 18,2 milioane lei. In același timp, Smartree Romania, divizia care pune la dispozitia companiilor angajati temporari, a inregistrat o cifra de afaceri de 105 milioane lei pe parcursul anului trecut. Pentru 2022, Smartree anticipeaza o crestere de 20% pe divizia de tehnologie si de 25% pe divizia de punere la dispozitie de angajati temporari.

Anul 2021 s-a incheiat cu un profit de 5,3 milioane lei pentru grupul Smartree, cu 35% mai mare decat cel inregistrat in 2020. Acest profit a rezultat si dintr-o serie de automatizari implementate in cadrul proceselor de lucru din companiile din grup, in urma presiunii pe care pandemia a impus-o in accelerarea initiativelor de eficientizare.

„Anul trecut a fost unul cu multe provocari si ne bucuram de rezultatele pe care le-am avut. Cresterea cifrei de afaceri a fost sustinuta de parteneriatele pe care le-am dezvoltat in ultimii doi ani, de preocuparea continua pentru digitalizarea si eficientizarea proceselor de HR din companiile care ne sunt clienti, iar toate acestea au dus la cresterea solicitarilor pentru serviciile si produsele noastre. Echipa Smartree a reusit sa depaseasca toate provocarile si toate necunoscutele care i-au iesit in cale si le sunt recunoscatoare colegilor mei pentru tot efortul sustinut”, a declarat Alexandra Peligrad, CEO Smartree Romania.

In 2021, pandemia a continuat sa afecteze mediul de business, inclusiv domeniul de resurse umane, impunand transformarea diverselor procese din activitate sau chiar reinventarea totala prin munca de acasa si munca hibrid. In ciuda tuturor acestor provocari, Smartree a implementat anul trecut un proiect de divizare in doua companii, in urma caruia a rezultat Smartree HRTech, divizia de inovare in tehnologie pentru procesele de HR. Noua companie a preluat intreaga activitate de tehnologie software si servicii asociate pentru managementul strategic al proceselor de resurse umane si, in prezent, este formata dintr-o echipa de aproximativ 100 de oameni. In acelasi timp, Smartree Romania a pastrat divizia de munca temporara si leasing de personal si recrutare, prestand in continuare servicii pentru punerea la dispozitie de forta de munca catre clientii sai, cu un numar mediu lunar de peste 2000 de angajati temporari pe parcursul anului 2021.

Ne asteptam ca piata de produse software HR si servicii de resurse umane sa continue trendul ascendent, pe fondul cresterii investitiilor in digitalizare realizate de companii si organizatii. Acestea sunt, de altfel, cateva dintre motivele pentru care Smartree HRTech a devenit o companie de sine statatoare. In plus, odata cu ridicarea restrictiilor impuse de pandemie, companiile isi vor relua planurile strategice de dezvoltare si vor dori sa investeasca in proiecte care includ solutii integrate de gestionare a proceselor HR si de digitalizare a acestora, pentru eficientizarea si amplificarea activitatii”, spune Alexandra Peligrad, CEO Smartree Romania.

Pentru anul 2022, Smartree isi propune sa continue liniile de crestere incepute in anii anteriori, avand un interes crescut pentru parteneriate cu companii care dezvolta produse software si aplicatii complementare din zona proceselor de HR. Exemple de astfel de parteneriate incheiate in ultimii doi ani sunt PandemSafe, aplicatie software ce asigura intoarcerea angajatilor in siguranta la birouri, Druid, aplicatie software pentru chatbot HR, si Salarium, prin intermediul caruia angajatii clientilor Smartree pot solicita si primi avansuri salariale pentru zilele deja lucrate, oricand si de oriunde.

In paralel, o alta perspectiva de crestere pe care Smartree o vizeaza este efectuarea de proiecte de achizitii si investitii in companii din domeniul HR. Aceste proiecte se pot dovedi importante pentru dinamica companiei in anii ce urmeaza, atat pentru Smartree HRTech, cat si pentru divizia de punere la dispozitie de angajati temporari. De asemenea, prin divizia de inovare, Smartree investeste in construirea unui produs nou de software HR. Decizia de a dezvolta o noua solutie de resurse umane vine ca urmare a schimbarilor pe care toata perioada de pandemie le-a provocat in cadrul proceselor companiilor, in care departamentele de HR au devenit piloni cheie in stabilirea si implementarea strategiilor de business.

 

Despre Smartree

Partener strategic pe piata serviciilor de outsourcing de salarizare si administrare de personal din Romania, Smartree ofera de peste 20 de ani servicii si solutii software complete pentru managementul strategic al proceselor de resurse umane, aflate intr-o continua evoluție. Smartree are o pozitionare unica pe piata din Romania, fiind singurul partener local ADP, cel mai mare procesator de salarii la nivel global. Compania ofera expertiza in cele mai bune practici din industrie, dar si know how-ul celor peste 100 de specialisti care isi desfasoara activitatea atat in serviciile de payroll, administrare de personal, cat si in dezvoltarea de solutii software. Grupul de firme Smartree este detinut de holdingul de investitii Delta Asset Invest, apartinand lui Dragos Rosca, antreprenor si investitor activ in companii precum Smartree, BIA, Patiline, Ynovate Immo, Brexton, 2Performant, Bento, etc.

 

 

 

Citeste mai multe din categoria

 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.