• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
 

Grupul Smartree a inregistrat o crestere de 42% a cifrei de afaceri in prima jumatate a anului 2022

20 Oct. 2022

Smartree, partenerul strategic ce ofera servicii si solutii software integrate de resurse umane, anunta rezultatele financiare la finalul primului semestru, precum si principalele directii de dezvoltare pentru urmatoarea perioada a anului.

Grupul Smartree a inregistrat un profit in crestere cu 18% comparativ cu perioada similara a anului trecut, si o crestere de 42% a cifrei de afaceri, inregistrand venituri de 80,2 mil lei.

Smartree HRTech, divizia de inovare in tehnologie pentru procesele de HR, a generat, in prima jumatate a anului 2022, o crestere de 12% a cifrei de afaceri fata de perioada similara a anului 2021, obtinand venituri totale de 9.6 mil lei.

Linia de business SaaS preluata de Smartree HRTech a inregistrat o crestere mai accelerata comparativ cu zona de externalizare de servicii de salarizare si administrare de personal. Un rol important in eficientizarea activitatilor aferente serviciilor de outsourcing si nu numai l-a avut automatizarea proceselor de business interne.

Alexandra Peligrad, CEO Smartree

„Avand in vedere situatia dificila in care se afla din ce in ce mai multe companii care se confrunta cu deficit de personal, preconizam ca, in perioada urmatoare si pe parcursul anului 2023, cererea din partea pietei pentru servicii de outsourcing si servicii de tip SaaS va fi intr-o continua crestere, iar noi suntem gata sa o adresam,” mentioneaza Alexandra Peligrad, CEO Smartree Romania. „In plus, criza generata de conflictul din Ucraina, precum si criza energetica si nivelul ingrijorator al indicatorilor macroeconomici, cum ar fi inflatia - care a crescut intr-un ritm galopant la cel mai mare nivel din ultimii 20 de ani, au generat provocari care ne forteaza in continuare sa gasim solutii pentru a ne intari rezistenta si a ne dezvolta activitatile, in aceasta perioada caracterizata de imprevizibilitate si instabilitate”, adauga Alexandra Peligrad.

Chiar si in conditiile actuale, marcate de incertitudine, compania isi continua planurile de dezvoltare incepute, atat in ceea ce priveste parteneriatele cu alte companii ce ofera produse software complementare, cat si in efectuarea de proiecte de achizitii si investitii in companii din domeniul HR.

„In perioada urmatoare, vom lansa pe piata noul nostru modul digital, adresat tuturor angajatilor din ecosistemul unei companii, modul care va reduce foarte mult activitatile administrative si le va oferi utilizatorilor o experienta intuitiva si placuta. Toate acestea sunt actiuni tactice pe care le facem din preocuparea continua pentru digitalizare si eficientizare a proceselor de HR, dar si in sustinerea misiunii noastre de a le oferi profesionistilor din HR tehnologia care sa-i degreveze de activitatile administrative. Astfel, acestia au oportunitatea de a-si maximiza si eficientiza timpul alocat pentru dezvoltarea oamenilor si a echipelor in obtinerea de performante”, adauga Alexandra Peligrad.

Smartree Romania, divizia prin care Smartree pune la dispozitia clientilor sai angajati temporari, a inregistrat o cifra de afaceri de 70.5 milioane de lei, in crestere cu 47% raportat la perioada similara a anului 2021. In plus, numarul de angajati pe care Smartree Romania ii pune la dispozitia clientilor sai a crescut cu 22% fata de perioada similara a anului trecut - pana la 2,400 de persoane. Aceasta evolutie se datoreaza, in primul rand, cresterii efectivelor de angajati ai partenerilor companiei. Smartree Romania este o companie cu relatii de colaborare de lunga durata, bazate pe servicii de calitate oferite clientilor si pe gradul de implicare al echipei in onorarea cerintelor venite din partea acestora. Insa si cresterea numarului de clienti noi a constituit  un factor important in obtinerea acestor rezultate.

In luna mai 2021, Smartree a finalizat procesul de divizare a celor doua linii mari de business, in urma caruia Smartree HRTech, compania nou infiintata, a preluat activitatea de inovare in tehnologie software si servicii de HR, in timp ce compania Smartree Romania continua activitatea de punere la dispozitie de angajati temporari, leasing de personal si servicii de recrutare.

 

Despre Smartree

Lider in Romania pe piata serviciilor de outsourcing de salarizare si administrare de personal, Smartree ofera de peste 20 de ani, servicii si solutii software complete pentru managementul strategic al proceselor de resurse umane, aflate intr-o continua evolutie. Smartree are o pozitionare unica pe piata din Romania, fiind singurul partener local ADP, cel mai mare procesator de salarii la nivel global. Compania ofera expertiza in cele mai bune practici din industrie, dar si know how-ul celor peste 100 de specialisti care isi desfasoara activitatea atat in serviciile de payroll, administrare de personal, cat si in dezvoltarea de solutii software.

Smartree HRTech, divizia de inovare in tehnologie software si servicii de HR si Smartree Romania, divizia de punere la dispozitie de angajati temporari, leasing de personal si servicii de recrutare, sunt detinute de holdingul de investitii Delta Asset Invest apartinand lui Dragos Rosca, antreprenor si investitor activ in companii precum Smartree, BIA, Patiline, Ynovate Immo, Brexton, 2Performant, Bento, etc.

 

 

Citeste mai multe din categoria

 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.