• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
 

Creștere de peste 37% a cifrei de afaceri în 2022 pentru grupul Smartree

11 Apr. 2023

Grupul Smartree, partenerul strategic ce oferă servicii și soluții software integrate de resurse umane, anunță rezultatele financiare ale anului trecut, precum și principalele direcții de dezvoltare pentru 2023.

În 2022, cifra de afaceri a depășit 169 milioane lei, în creștere cu 37% față de anul anterior. Această creștere a rezultat, pe de o parte, din dezvoltarea Smartree HRTech - divizia de inovare în tehnologie pentru procesele de HR - care a înregistrat o cifră de afaceri de 19 milioane lei. În același timp, Smartree România, divizia care pune la dispoziția companiilor angajați temporari, a înregistrat o cifră de afaceri de 150 milioane lei pe parcursul anului 2022.

Astfel, la finalul anului 2022, profitul grupului Smartree a ajuns la 6.6 milioane lei, în creștere cu 24% față de 2021. Acest profit vine în urma dezvoltării companiei Smartree HRTech în zona de digitalizare a proceselor de HR, precum și din creșterea portofoliului de clienți.

Anul trecut a fost unul cu provocări neașteptate și numeroase schimbări, la care a trebuit să ne adaptăm din mers, și suntem recunoscători pentru rezultatele pe care le-am obținut. Creșterea cifrei de afaceri a venit din dezvoltarea susținută a relațiilor în cadrul portofoliului de clienți, dublată de o extindere a business-ului, mai ales pe zona de SaaS și tehnologie, a declarat Alexandra Peligrad, CEO Smartree Romania.

În 2022, cele mai mari provocări pentru profesioniștii din HR au fost recrutarea și retenția, aspecte care s-au resimțit în cadrul grupului Smartree, prin prisma activității clienților. Incertitudinea a fost constanta unui an care ar fi trebuit să fie de revenire, dar care, de fapt, a venit cu război și cu instabilitate economică, urmare a creșterilor mari de prețuri și a inflației cu efect direct asupra costurilor de producție. În ciuda acestor provocări, grupul Smartree a prioritizat bunăstarea echipei menținând un număr similar de angajați pentru divizia de digitalizare procese HR si a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de angajați temporari puși la dispoziția clienților, depășind 2.700 de angajați la finalul anului 2022.

Colegii noștri constituie pilonul pe care grupul Smartree crește oferind servicii și soluții software integrate de resurse umane de cea mai înaltă calitate,” adaugă Alexandra Peligrad. „Cu ajutorul lor, am reușit să dezvoltăm în continuare produsele de tip SaaS într-un an în care interesul pentru acest tip de produse de tehnologie a crescut peste așteptări. Ca urmare a schimbărilor rapide din mediul economic și social cu efect asupra echilibrului între oferta și cererea de locuri de muncă, respectiv a retenției de personal in absolut toate domeniile din Romania, automatizarea și digitalizarea proceselor din departamentele de HR este esențială pentru a menține performanța economică generală a companiilor. Astfel, prin prisma acestor schimbări, a creșterii rotației personalului și a multitudinii de modificări legislative ce afectează domeniul resurselor umane, companiile văd parteneriatul strategic cu Smartree ca fiind esențial pentru buna funcționare a propriei activități”, mai menționează Alexandra Peligrad.

În 2023, grupul Smartree continuă dezvoltarea tehnologiilor de HR, cum ar fi MyStaff Dashboards, noul modul al suitei MyStaff. Prin acest modul, utilizatorii se vor bucura de o experiență superioară și vor avea acces la o soluție modernă, care afișează în timp real informații prin intermediul unor rapoarte vizuale și interactive. De asemenea, tot pentru acest an este pregătită și lansarea variantei pentru mobil a MyStaff Expenses, o aplicație mobilă care permite angajaților crearea și trimiterea rapidă din orice locație a deconturilor și ordinelor de deplasare, de pe orice dispozitiv mobil.
 

 

Citeste mai multe din categoria

 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.