Smart Update: Din 1 martie, au aparut noi dispozitii privind indemnizatiile de concediu medicalsmart update legislativ

Ca urmare a Ordonantei de Urgenta nr. 8/2018, publicat in Monitorul Oficial partea I nr. 190 din 01.03.2018, cu intrare in vigoare de la aceeasi data, au fost aduse urmatoarele modificari stagiului de cotizare pentru acordarea concediilor medicale.

  • Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor de concedii medicale este de 1 luna (in loc de 6 luni, cum era anterior) in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical;
  • Cuantumul contributiei CAS CM datorate de anagajtori nu poate fi mai mare decat nivelul aferent sumei reprezentand 10,5% aplicat la 35% din 3.131 lei, corespunzatoare numarului zilelor lucratoare din concediul medical;

Modul de calcul al CAS CM mentionat anterior se aplica in cazul concediilor medicale pentru maternitate, pentru ingrijirea copilului bolnav sau concediilor medicale acordate in cazului riscului maternal.

Tine-ti echipa la curent cu ultimele noutati legislative din domeniul HR! Descarca Smart Update Martie si transmite-l colegilor tai.

Numele tau*Adresa de e-mail*


Compania