Cauta in site
Sectiuni articole
- Noutati (287)
- Administrare personal (29)
- Aparitii in presa (65)
- Consultanta salarizare (53)
- Infografice (34)
- Legislatia muncii (47)
- Servicii HR (32)
- Software HR (12)
- Studii de caz (6)
- Noutati (287)
Smartree, companie de externalizare a proceselor de HR, a obtinut o cifra de afaceri de aproape 5,5 milioane de euro (24,65 milioane lei) in primul semestru al anului, in crestere cu 33% comparativ cu perioada similara a anului trecut, informeaza firma printr-un comunicat de presa.
Avansul business-ului s-a datorat, pe de o parte, cererii in crestere de solutii pentru optimizarea proceselor interne din partea companiilor locale, in primul trimestru, si pe de alta parte, solicitarilor tot mai multe pentru munca temporara si payroll, cei doi piloni de crestere in al doilea trimestru.
”In al doilea trimestru, avansul cel mai mare a fost inregistrat de segmentul de munca temporara, un trend resimtit la nivelul intregii piete, datorita economiei tot mai dinamice in ansamblu. Atat companiile, cat si angajatii au inceput sa profite din ce in ce mai mult de flexibilitatea oferita de acest regim de munca”, declara Adrian Stanciu, CEO Smartree.
Astfel, daca primul semestru al anului 2015 a inregistrat o crestere de sub 10% fata de perioada similara din 2014, anul acesta munca temporara a avut o contributie mai mare in business-ul Smartree, raportand o majorare de 40% la nivelul primului semestru, fata de primele sase luni din 2015.
Un alt serviciu foarte solicitat in special in al doilea trimestru a fost cel de payroll, segment care a inregistrat o crestere de 15% in business-ul companiei, in prima jumatate a anului, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
In ceea ce priveste perspectivele pentru a doua jumatate a anului, reprezentantii Smartree se asteapta in continuare la cresteri importante pe toate liniile, dar mai ales pe zona de munca temporara.
In 2015, Smartree a inregistrat o cifra de afaceri de 9,6 milioane euro, cu 15% mai mult decat in 2014. Cresterea a fost sustinuta de atragerea de clienti noi din industrii precum pharma, servicii, productie, retail, agricultura, petrol si gaze. Anul acesta, compania a atras si clienti noi, care activeaza in domenii precum medical, pharma, servicii, productie, retail sau agricultura.
Cteste articolul integral pe: www.forbes.ro