• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
 

Ce locuri de munca vor fi cele mai cautate in Romania in urmatorii zece ani?

3 Feb. 2015

HR Insider, editia a XV-a

Locuri de munca - HR Insider, editia a XV-aInginerii, programatorii, contabilii, medicii, profesorii sau muncitorii din agricultura si din industrie vor fi locuri de munca la mare cautare si in urmatorii zece ani - aceasta a fost una dintre concluziile celei de-a XV-a editii a dezbaterilor HR Insider, intalnirile lunare organizate de ZF Corporate, serviciul online de stiri cu plata al ZF.

Medicii si personalul auxiliar din acest sector se vor cauta in continuare si peste un deceniu, pentru ca populatia creste in varsta si va fi o nevoie acuta in aceasta zona, mai ales ca, in sectorul serviciilor private, Romania devine deja un centru medical care atrage pacienti din toata lumea. De asemenea, inginerii si angajatii specializati in domeniul IT vor fi la mare cautare si in viitor“, a spus Monica Spiteri, Business Development Director in cadrul companiei de servicii de externalizare in zona de HR Smartree Romania. Ea a fost vineri prezenta la discutiile din cadrul celei de-a XV-a editii a HR Insider, organizata pe tema „Care sunt departamentele, industriile si orasele cu cele mai bune perspective de crestere salariala in 2015?“.

In topul joburilor care vor fi la mare cautare in urmatorul deceniu se vor afla si cele care necesita specializari in meseriile traditionale.

„Sunt convinsa ca un mecanic, o croitoreasa sau un doctor isi vor gasi un loc de munca in viitor. Cred ca ar trebui sa incepem sa vorbim tot mai mult de meserii in agricultura, sa avem si noi initiative cum sunt in Italia si sa mancam alimente produse la maximum 30 de kilometri distanta de casa“, a spus Crina Ilie, manager de recrutare si training in cadrul Genpact.

Citeste articolul original in editia online a Ziarului financiar.

Te-ar mai putea interesa si:

Monica Spiteri, Development Director Smartree Romania, la ZF Live

Servicii recrutare

Calculator salarii

 

Citeste mai multe din categoria Tendinte HR

 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.