• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
 

ZF: Cea mai mica rata a noilor angajati din UE

31 Iul. 2015

Cea mai mica rata a noilor angajati din UERomania a avut in 2014 o rata a noilor angajati de doar 5,7%, acesta fiind indicatorul care masoara ponderea salariatilor care se afla in locul de munca actual de maximum un an in efectivul total de salariati din economie.

Rata de doar 5,7% a noilor angajati plaseaza Romania pe ultimul loc in Uniunea Europeana, la distanta semnificativa de media de 14% din cele 28 de state.

„Rata scazuta a noilor angajati in Romania comparativ cu alte tari se poate datora pe de o parte situatiei actuale a economiei care se reflecta si prin retinerea pe care o au companiile in a-si extinde actualele echipe si tendinta de a le mentine la un nivel minim. Pe de alta parte, indicatorul poate fi o consecinta a scaderii fluctuatiei de personal“, a explicat Raluca Penes, HR Coordinator in cadrul companiei de externalizare de servicii de HR Smartree Romania.

Pe primele locuri in Uniunea Europeana in ceea ce priveste rata noilor angajati se afla Danemarca, unde indicatorul este de 23%, urmata de Suedia (20%), Cipru (19,7%), Finlanda (19%) si Marea Britanie (17%).

In 2007, unul dintre cei mai buni ani pentru piata muncii din Romania, rata noilor angajati din Romania a fost de 11%, iar media la nivelul statelor UE era de 16%, potrivit datelor Eurostat.

Romania are in prezent 4,5 milioane de salariati, iar in 2014 s-au creat 95.000 de locuri de munca in plus prin comparatie cu 2013.

Citeste articolul original pe site-ul zf.ro.

Te-ar mai putea interesa si:

ZF: De ce isi gasesc greu un job absolventii de liceu?

Eficientizeaza timpul de comunicare cu 40% prin SmartNews

Infografic: Evolutie salariu minim brut in Romania

 

Citeste mai multe din categoria Tendinte HR

 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.