• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
 

Legea tichetelor de masa a fost modificata

18 Noi. 2013

Tichete de masa electroniceModificarea legii 142/1998 privind acordarea de tichete de masa a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea 1, numarul 701 din 15 noiembrie 2013. Modificarile se refera la introducerea de tichete de masa pe suport electronic, destinate exclusiv alocatiei individuale de hrana reglementate de legea sus-numita si suportate integral pe costuri de angajator.

Astfel, la articolul 1, alineatul 3, se precizeaza ca termenul “tichet de masa” va fi interpretat atat ca tichet de masa pe suport de hartie, cat si ca tichet de masa pe suport electronic.

Tichetele de masa in format electronic sunt definite ca bonuri de valoare pe suport electronic reglementate exclusiv de prevederile legii 142/1998 modificata si actualizata si destinate exclusiv acordarii alocatiei individuale de hrana a salariatilor.

Cine alege ce tip de tichete de masa se acorda

Tipul de tichete de masa acordat (hartie sau suport electronic) este decis de angajator in urma consultarii cu salariatii prin organizatiile sindicale sau prin reprezentantii salariatilor, dupa caz, potrivit art. 1, alin. 6.

Tichetele de masa pe suport electronic vor fi alimentate exclusiv cu valoarea nominala a tichetelor acordate de angajator si utilizate doar pentru achitarea mesei sau achizitionarea de produse alimentare. Acest tip de tichete nu permit retragerea de numerar.

Plata tichetelor de masa

Angajatorul este obligat sa plateasca unitatii emitente:

  • contravaloarea nominala a tichetelor de masa;
  • costul imprimarii in cazul suportului hartie;
  • costul emiterii in cazul suportului electronic.

Valoarea tichetelor de masa acordate, indiferent de suportul ales, nu poate fi diminuata, se precizeaza in articolul 4, alin. 3.

In cazul tichetelor in format electronic, debitarea sumelor se realizeaza la valoarea produselor alimentare achizitionate. Prevederile legii intra in vigoare in februarie 2014, dupa 90 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial, iar normele de aplicare dupa 150 de zile de la aceasta data.

Citeste detalii despre tichetele de masa pe suport electronic.

Te-ar mai putea interesa si:

Valoare tichete de cresa si tichete de masa 2014

Cumul de functii: situatii specifice in practica

Formularul electronic 112 a fost actualizat. De cand poate fi utilizat?

 

Citeste mai multe din categoria Legislatia muncii

 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.