• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
 

Studiu de caz: Karcher Romania

Context: 

Karcher este unul dintre cei mai mari producatori globali de echipamente profesionale  de curatenie, cu cresteri constante, de la an la an, ale cifrei de afaceri si ale numarului de angajati. Cea mai mare provocare a companiei in urma cu cativai ani a fost legata de eficientizarea si digitalizarea departamentului HR, in concordanta cu obiectivele grupului.

 

Karcher Romania

 

Cel mai important obiectiv urmarit de Karcher a fost sa aiba o aplicatie completa prin intermediul careia HR Manager-ul sa poata gestiona documente personalizate pentru fiecare angajat, sa vizualizeze calculul salarial si fisierele de pontaj. Pentru atingerea acestui obiectiv, Karcher Romania a fost nevoita sa selecteze un nou furnizor pentru externalizarea partiala a activitatilor de HR, pentru a se concentra pe alte aspecte critice legate de dezvoltarea business-ului.

Si datorita faptului ca Smartree este singurul partener din reteaua ADP Streamline in Romania, adica un garant al celor mai bune practici internationale, dar in acelasi timp o companie bine ancorata in practicile legislative locale, Karcher s-a indreptat catre Smartree ca partener strategic HR in Romania. Conformitatea internaționala in domenii precum securitatea datelor, disaster recovery, business continuity și procedurile de back-up au fost, de asemenea, elemente extrem de importante atunci cand s-a luat in considerare colaborarea cu Smartree.

 

Provocari si oportunitati: 

  • O solutie de HR moderna, integrata care sa corespunda nevoilor de dezvoltare ale companiei
  • Imbunatatirea operatiunilor si un mai bun control al proceselor HR
  • Gestionarea si extractia tuturor datelor HR dintr-o baza de date comuna

 

Beneficiile utilizarii MyStaff: 

Implementarea modulelor MyStaff, a adus o serie de beneficii pentru Karcher Romania:

 

1. Fluxuri compacte integrate intre procesele HR si salarizare - 

Calculul salarilor este un proces transparent si compact ce utilizeaza o macheta unica de import a datelor.

Atat departamentul financiar cat si cel de resurse umane sunt implicate in acest proces si au posibilitatea de a verifica salariile angajaților.

Prin acest model, nivelul de lucru manual este in scadere ceea ce duce la o eliminare a posibilelor erori.

2. Generarea automata a documentelor de personal 

Prin interfata de administrare a personalului, HR Manager-ul Karcher are posibilitatea de a genera si a modifica documentele si rapoartele necesare si de a consulta notificarile in tabloul de bord, precum si statisticile de personal necesare pentru deciziile viitoare de business.

3. Fluxuri de aprobare eficientizate cu rezultate clare in scaderea timpilor necesari pentru desfasurarea anumitor activitati: 

  • 80% scadere a timpilor alocati concediilor de odihna

  • 100% scadere a timpilor alocati intocmirii fisierelor de pontaj

  • 80% scadere a timpilor alocati verificarii fisierelor de pontaj

4. Informatii relevante despre costurile cu forta de munca

Imagine exacta despre costurile salariale centralizate si despre centrele de cost.

5. Raportare simplificata catre management​

Prin existenta unei singure baze de date unificate, orele de lucru alocate raportarilor lunare catre grup au scazut semnificativ.In plus, procesul de modelare al datelor este automatizat iar posibilitate infiltrarii erorilor va fi eliminata.

6. Integrare cu sistemul financiar Karcher

Toate notele contabile referitoare la costurile per department sau la centrele de cost sunt importate in 90% din cazuri direct in SAP FI-CO, facilitand schimbul de date intre cele doua sisteme. 

7. Comunicare imbunatatita intre angajati si departamentul HR

Accesul angajatilor la platforma web-based, Employee Self Service (ESS) asigura o comunicare mai eficienta intre angajati, manageri si responsabilul HR pentru a scurta procesul de aprobare. Acest lucru se traduce in transparenta, informatii in timp real dar si o transparenta imbunatatita.

 

Citeste mai multe din categoria Studii de caz

 

Solicita o oferta

Nota de confidentialitate: Completand acest formular, imi dau acordul pentru prelucrarea datelor personale, doar in scopul pentru care au fost solicitate, conform cu Politica de Confidentialitate.

 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.