• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
 

Cum te pot ajuta softurile specializate in comunicarea cu angajatii tai

11 Oct. 2023

Comunicarea interna joaca un rol extrem de important in cadrul unei companii, mai ales acolo unde se practica un mod de lucru hibrid sau remote. Crearea si mentinerea unui plan de comunicare bine pus la punct, clar si transparent, va conduce, cu siguranta, la cresterea gradului de productivitate al angajatilor, obiectiv care se vrea a fi atins de catre orice organizatie.

O comunicare permanenta si eficienta cu angajatii trebuie mentinuta chiar si in conditiile in care acestia nu sunt prezenti la birou si asta pentru ca doar asa te poti asigura ca se vor simti conectati atat la cultura organizationala, cat si la business, in general.

Acest rol de a comunica eficient cu angajatii ii revine departamentului de Resurse Umane si poate fi indeplinit cu brio atunci cand specialistii de HR dispun de instrumente software care sa faciliteze interactiunea dintre ei si angajat, precum si dintre manageri si angajat.

Doua astfel de instrumente software, care pot usura considerabil sarcinile managerilor de HR, sunt MyStaff Notifier si MyStaff News, care fac parte din suita MyStaff, dedicata profesionistilor de resurse umane.

 

MyStaff Notifier – instrument software de notificari automate

Software-ul MyStaff Notifier poate contribui la cresterea retentiei si a satisfactiei angajatilor prin felicitarea acestora cu ocazia unor evenimente importante din viata lor sau pe care le aniverseaza in companie. Acest tip de comunicari sunt cu atat mai importante in contextul modului de lucru hibrid sau remote, cand una dintre principalale provocari ale companiilor este sa isi tina oamenii implicati, sa pastreze cultura organizationala si sentimentul de apartenenta la echipa.

Avantaje ale utilizarii de catre departamentul de HR a software-ului Notifier:

  • Felicitare electronica “La multi ani” pentru angajati - notificare automata prin e-mail de ziua angajatilor, la pranz;
  • Notificare automata prin e-mail, pe data de 1 a lunii pentru luna in curs, la atingerea unor praguri de vechime in cadrul companiei (1 an, 5 si 10 ani);
  • Notificare automata prin e-mail, pe data de 1 a lunii pentru luna urmatoare, la implinirea varstei de 1 an / 2 ani de catre copiii angajatilor. 

Astfel, prin felicitarea/recompensarea la timp cu ocazia unor evenimente importante din viata lor sau pe care le aniverseaza in companie, contribui in mod cert la cresterea retentiei si satisfactiei angajatilor tai.

 

MyStaff News – instrument software de informare rapida a angajatilor

Nevoia de comunicare eficienta intre companie si proprii angajati este intampinata de Smartree prin instrumentul software MyStaff News. Cu ajutorul acestuia, departamentul de HR poate transmite stiri si informatii in timp real angajatilor, oferindu-le totodata acestora acces la documente oficiale ale companiei.

Avantaje ale comunicarii cu angajatii prin intermediul software-ului MyStaff News:

  • Crearea de stiri in timp real, cu posibilitatea de a alege momentul si data la care vor fi transmise;
  • Acces rapid al angajatilor la noile proceduri/schimbari ale regulamentului de ordine interioara;
  • Obtinerea de feedback in timp real din partea angajatilor in procesul de comunicare: posibilitatea angajatului de a lua cunostinta de informatiile primite in cadrul diferitelor proceduri si informari interne;
  • Posibilitatea ca angajatii sa vizualizeze si sa descarce documente puse la dispozitie de catre companie.

 

Prin urmare, automatizarea procesului de comunicare interna dintr-o organizatie nu face altceva decat sa eficientizeze activitatea departamentului de resurse umane si sa mentina o relatie transparenta si de incredere cu angajatii.

 

 

Citeste mai multe din categoria Software HR

 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.