• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
 

Comunicarea cu angajatii, rol crucial in cresterea eficientei muncii

23 Aug. 2022

Munca remote a influentat cateva elemente esentiale din cadrul unei organizatii, cum ar fi interactiunea, sentimentul de apartanenta si cultura organizationala. Pentru a putea comunica permanent si eficient cu angajatii, departamentul de Resurse Umane, precum si managerii au avut de dezvoltat un plan de comunicare interna, bine pus la punct, dar mai ales clar si transparent.

In contextual actual, cand majoritatea companiilor lucreaza in sistem hibrid, atat de acasa, cat si de la birou, este important sa fie pastrata in continuare vie cultura organizationala. Si cum poate fi realizat acest lucru daca nu prin comunicare? Comunicarea interna privind schimbul de experiente, de lucruri noi invatate in aceasta perioada, este probabil cea mai buna metoda de a ne asigura ca angajatii se simt conectati atat intre ei, cat si la business-ul din care fac parte.

Astfel, pe langa conversatiile face-to-face, care au loc atunci cand mergem la birou, platformele de comunicare, precum Microsoft Teams, Zoom, Asana raman in continuare instrumente foarte importante de asigurare a interactiunii si urmarire a task-urilor in aceasta perioada. De asemenea, doua dintre modulele dezvoltate de Smartree, parte a platformei software HR, MyStaff, sunt special dedicate comunicarii interne. Ele pot usura considerabil munca managerilor de HR in privinta comunicarii cu angajatii prin trimiterea de notificari automate si stiri in interiorul organizatiei. 

Unul dintre acestea este modulul Notifier, care poate contribui la cresterea retentiei si a satisfactiei angajatilor prin felicitarea/recompensarea la timp cu ocazia unor evenimente importante din viata lor sau pe care le aniverseaza in companie. Acest tip de comunicari sunt cu adevarat valoroase intrucat angajatii se simt astfel apreciati si simt ca aportul lor adus in cadrul companiei conteaza. Pentru fiecare angajat este important sa nu se simta trecut cu vederea. 

Iata cum te poate ajuta modulul Notifier in comunicarea cu angajatii:

  • Felicitare electronica “La multi ani” pentru angajati - notificare automata prin e-mail de ziua angajatilor, la pranz;
  • Atingerea unor praguri de vechime in cadrul companiei (1 an, 5 si 10 ani) - notificare automata prin e-mail, pe data de 1 a lunii pentru luna in curs;
  • Implinirea varstei de 1 an / 2 ani de catre copiii angajatilor- notificare automata prin e-mail, pe data de 1 a lunii pentru luna urmatoare;
  • Reminder finalizare pontaj – notificare automata prin e-mail cu 3 zile lucratoare inainte de ultima zi din luna, pentru a reaminti termenul de finalizare a pontajului.

 

De asemenea, beneficii reale puteti obtine si prin utilizarea modulului News, fie ca vorbim despre transmiterea unor informatii importante in timp real sau publicarea unor documente generice ale companiei. Acest modul se poate transforma intr-un adevarat instrument de informare si engagement al angajatilor, tinandu-i conectati la toate schimbarile din interiorul organizatiei si totodata reducand cu 80% timpul destinat informarii acestora.

Iata cum te poate ajuta modulul News in comunicarea cu angajatii:

  • Crearea de stiri, cu posibilitatea de a alege momentul si data la care vor fi transmise;
  • Obtinerea de confirmari pentru luarea la cunostinta a anumitor categorii de informatii, care sunt obligatorii;
  • Acces rapid la noile proceduri / schimbari ale regulamentului de ordine interioara;
  • Posibilitatea de a vizualiza si descarca documente puse la dispozitie de catre companie;
  • Posibilitatea de a transmite documente specifice departamentului de resurse umane catre angajati.

 

Fie ca vorbim de comunicarea fata in fata sau prin intermediul diverselor aplicatii sau instrumente software, aceasta joaca un rol extrem de important in cadrul oricarei organizatii, intrucat ajuta la construirea unei echipe puternice, care poate oferi un plus de performanta.

 

Citeste mai multe din categoria Software HR

 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.