• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
 

Cum poate MyStaff sa imbunatateasca procesele din departamentul de resurse umane

20 Feb. 2023

Un software de resurse umane cum este MyStaff are rolul de a reduce volumul de activitati repetitive si consumatoare de timp din departamentele de resurse umane, incepand cu cele legate de salarizare si administrare de personal si pana la cele de pontaj sau de decontare a cheltuielilor.

MyStaff a fost conceput pentru a ajuta atat managerii si specialistii de resurse umane, cat si angajatii unei companii. Decizia de a investi intr-un astfel de soft de HR poate reprezenta un pas important pentru organizatiile care cauta sa eficientizeze procesele de HR si sa creasca gradul de productivitate la nivel de companie.

Cu software-ul integrat de resurse umane de la Smartree poti gestiona eficient intregul parcurs al angatilor in companie, de la recrutare si pana la exit interview, poti fi sigur ca salariile sunt calculate corect si la timp, si nu in ultimul rand, vei avea certitudinea ca angajatii tai isi pot vizualiza singuri numarul de zile de concediu, fluturasul de salariu si chiar isi pot genera diverse adeverinte.

Iata cum poate MyStaff sa imbunatateasca departamentul de HR al oricarei companii:

 

1. Prin reducerea sarcinilor administrative

Prin soft-ul de HR MyStaff, departamentul de resurse umane este degrevat de sarcini repetitive si greoaie, cum ar fi intocmirea dosarelor de personal, procesul de calcul salarial lunar, eliberarea de diverse adeverinte pentru angajati sau pentru relatia cu institutiile statului. In acest fel, specialistii de resurse umane au mai mult timp la dispozitie pentru a se concentra pe actiuni mult mai de impact pentru companie, cum ar fi atragerea de noi talente, cresterea gradului de retentie a angajatilor, traininguri pentru dezvoltare profesionala, modalitati de mentinere a unei culturi organizationale solide.

De asemenea, MyStaff te va ajuta sa eficientizezi si procesul de colectare si mentinere a datelor exacte legate de angajati.

 

2. Prin securitate sporita a datelor

Departamentele de resurse umane sunt responsabile pentru un volum foarte mare de date, extrem de sensibile, ale angajatilor si este esential ca acestea sa fie pastrate in siguranta. Un soft de HR cum este MyStaff nu face altceva decat sa maximizeze securitatea datelor printr-un control strict al persoanelor care au acces la fisierele cu date personale ale angajatilor.

 

3. Prin cresterea eficientei si a productivitatii

Prin prisma ultimilor 3 ani de zile, in care managerii de HR au jucat un rol cheie in cadrul organizatiilor din care au facut parte, este extrem de important ca acestia sa continue sa se implice la fel de mult ca si pana acum si sa vina cu solutii si recomandari in cazul in care compania va fi pusa in fata unor provocari viitoare. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, este nevoie ca managerii de resurse umane sa fie degrevati de actiunile repetitive, care consuma timp si resurse, iar solutia o reprezinta automatizarea.

Automatizarea inseamna eficienta, iar eficienta reprezinta calea spre productivitate. Odata scapati de procesele greoaie si repetitive cu ajutorul soft-ului MyStaff, oamenii de HR au ocazia sa actioneze ca adevarati parteneri strategici pentru companiile din care fac parte, mai exact se pot implica in activitati care aduc plus-valoare pentru organzatie, precum si in procesul de luare a deciziilor la nivel de companie.

 

4. Prin cresterea gradului de retentie a angajatilor

Pe langa eforturile HR managerilor de a incerca sa tina oamenii valorosi in companie prin oferirea de diverse beneficii extrasalariale sau de traininguri de dezvoltare profesionala, o alta componenta extrem de importanta este reprezentata de posibilitatea angajatilor de a-si vizualiza in orice moment, printr-un singur click, informatii importante, precum numarul de zile de concediu sau fluturasul de salariu.

In acest sens, Smartree pune la dispozitia companiilor interesate soft-ul MyStaff Self Service, care permite angajatilor sa-si vizualizeze informatiilor personale, sa intocmeasca cereri de concediu si sa isi genereze singuri diverse tipuri de adeverinte, fara sa mai fie nevoie sa se adreseze departamentului de HR.

 

5. Prin reducerea costurilor si a erorilor

Avand in vedere contextul economic actual, majoritatea companiilor cauta oportunitati de a reduce costurile, dar in acelasi timp de a ramane competitive in piata. O solutie care vine in intampinarea acestor asteptari este chiar soft-ul de HR MyStaff.

Prin imbunatatirea eficientei proceselor importante din cadrul companiei si redirectionarea atentiei oamenilor cheie de la sarcini repetitive spre activitati care aduc plus-valoare, implementarea unui software de HR va aduce cu siguranta economii semnificative organizatiei, iar in timp investia se va amortiza.

La fel de importanta este si partea de reducere a erorilor care vine la pachet cu un soft de HR, si aici ne referim mai ales la procesul de salarizare, care este expus la tot felul de riscuri. Prin automatizarea calculului salarial, riscul de a aparea greseli in procesul de calcul se reduce semnificativ, iar posibilitatea ca angajatii sa incaseze salariile cu intarziere nu mai trebuie luata in considerare.

 

 

 

Citeste mai multe din categoria Software HR

 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.