• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
 

Smartree: Piata de externalizare a serviciilor devine mai activa

27 Sept. 2011

Adrian Stanciu, CEO SmartreePiata de externalizare a serviciilor din Romania a evoluat chiar si in timp de criza, iar primele trei trimestre ale anului 2011 au dus la o revitalizare a acestui domeniu.

“Daca ne uitam la primele trei trimestre ale anului 2011, observam o dezghetare a pietei de externalizare, datorata si faptului ca exista un reviriment al economiei la nivel mondial. Cu toate acestea, situatia actuala nu reprezinta o garantie pentru urmatoarea perioada, care este caracterizata in continuare printr-un grad ridicat de incertitudine”, a spus Adrian Stanciu, CEO Smartree Romania, furnizor de servicii de externalizare a activitatilor de salarizare si administrare de personal.

El a adaugat ca piata a devenit mai activa si in cazul companiilor romanesti, care sunt inca destul de conservatoare atunci cand vine vorba de externalizarea serviciilor.

“Pentru acestea, externalizarea nu face parte din cultura romaneasca si, din acest motiv, este nevoie de mai mult timp pentru a deveni un lucru obisnuit. Mult mai deschise sunt companiile multinationale, care sunt educate in sensul externalizarii si fac acest lucru de foarte mult timp. Cu toate acestea, si companiile romanesti au ajuns la un nivel la care vor sa optimizeze costurile si incep sa priveasca din ce in ce mai serios si aceasta optiune, mai ales zona de inchierere software pentru automatizarea operatiunilor de salarizare si administrare de personal”, a precizat CEO-ul Smartree.

Potrivit acestuia, in zona de munca temporara, exista o crestere a cererii datorata mai multor factori.

“Pe de-o parte, noile reglementari in domeniu, pe de alta parte, din dorinta de a flexibiliza relatia directa dintre numarul de angajati si nivelul cererii de servicii sau produse”, mentionat Adrian Stanciu.

El considera ca piata va fi din ce in ce mai educata cu privire la externalizare, pentru ca tot mai multe companii se concentreaza pe core business-ul lor si aleg sa externalizeze activitatile la care nu au o specializare bine definita: IT, securitate, salarizare si lista poate continua.

“Piata a evoluat chiar si in perioada crizei, cu atat mai mult se va vedea cum piata se educa atunci cand vom iesi din criza”, a spus acesta.

Citeste articolul original pe Wall-Street.ro

Te-ar mai putea interesa si:

Servicii HR

Salarizare externalizata? 9 lucruri pe care sa le urmaresti

Smartree Romania se extinde printr-un birou teritorial in Cluj

 

Citeste mai multe din categoria Aparitii in presa

 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.