• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
Inchide [x] Fii la curent cu ultimele noutati din legislatia muncii

Fii la curent cu ultimele noutati din legislatia muncii

Buna,
Iti multumim pentru interesul tau cu privire la noutatile Smart Update.

Cu stima,
Echipa Smartree

Trimite
 

Smart Update: Se acorda zile libere platite pentru supravegherea copiilor

18 Mart. 2020

Din 17 martie a intrat in vigoare legea nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere parintilor pentru supravegherea copiilor, in situatia inchiderii temporare a unitatilor de invatamant ca urmare a situatiei de criza decretata de catre autoritatile competente in contextul pandemiei de coronavirus. 

Conditii de aplicare: 

Prevederile Legii se aplica parintilor care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:


a) au copii cu varsta de pana la 12 ani, inscrisi in cadrul unei unitati de invatamant sau au copii cu dizabilitati cu varsta de pana la 18 ani, inscrisi in cadrul unei unitati de invatamant;
b) locul de muncă ocupat nu permite munca la domiciliu sau telemunca.

Acordarea zilelor libere

Zilele libera se acorda la cererea unuia dintre parinti, depusa la angajatorul persoanei care va supraveghea copilul in perioada in care unitatile de invatamant sunt inchise, potrivit legii.
Cererea va fi insotita de o declaratie pe propria raspundere a celuilalt parinte, din care sa rezulte ca acesta nu a solicitat la locul sau de munca zile libere ce i s-ar cuveni potrivit acestei legi.

Plata indemnizatiei pentru fiecare zi libera

Indemnizatia pentru fiecare zi libera se plateste de catre angajator din capitolul aferent cheltuielilor de personal din bugetul de venituri si cheltuieli al angajatorului si este in cuantum de 75% din salariul corespunzător unei zile lucratoare, dar nu mai mult de corespondentul pe zi a 75% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat.

 

Tine-ti echipa la curent cu ultimele noutati legislative din domeniul HR! Pentru informatii complete legate pe acest subiect, inclusiv fomula de calcul a indemnizatiei sau modele de cerere pentru zilele libere supraveghere copil sau declaratie pe propria raspundere, Descarca Smart Update Martie nr. 1 2020 si transmite-l colegilor tai.


 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.
Schedule a free demo