• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
 

Smart Update - Scutirea anumitor indemnizatii de concedii medicale de la plata CASS

17 Apr. 2024

Incepand cu data de 12 aprilie 2024, a intrat in vigoare Ordonanta de urgenta nr. 34/2024, un document legislativ cu masuri pentru sprijinirea categoriilor de cupluri mama-nou-nascut defavorizate cu tichete sociale pe suport electronic acordate din fonduri externe nerambursabile pentru nou-nascuti, pentru modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum si prorogarea unui termen.

Printre cele mai importante prevederi ale acestui act normativ se numara includerea unor noi tipuri de concedii medicale in lista exceptarilor de la plata contributiei la asigurarile sociale de sanatate (CASS). Astfel, concediile de maternitate, risc maternal, boli oncologice, afectiuni cardiovasculare, HIV/SIDA, urgente medico-chirurgicale, ingrijirea copilului bolnav, ingrijirea pacientului cu afectiuni oncologice si arsuri grave devin eligibile pentru acest sprijin.

De asemenea, ordonanta clarifica ca in baza de calcul a CASS raman cuprinse doar indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate acordate in baza art. 2 alin. (1) lit. a) si b) din OUG nr. 158/2005 aferente concediilor medicale pentru codurile de indemnizatie 01, 07 si 10.


 

Citeste mai multe din categoria Smart Update

 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.