• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
Inchide [x] Fii la curent cu ultimele noutati din legislatia muncii!

Fii la curent cu ultimele noutati din legislatia muncii!

Buna,
Iti multumim pentru interesul tau cu privire la noutatile Smart Update.

Cu stima,
Echipa Smartree

Descarca
Nota de confidentialitate: Completand acest formular, imi dau acordul pentru prelucrarea datelor personale, doar in scopul pentru care au fost solicitate, conform cu Politica de Confidentialitate.
 

Smart Update - modificarea salariului minim brut si a sumelor netaxabile de la 1 iulie

11 Iun. 2024

Incepand cu data de 1 iulie 2024, salariul de baza minim brut in Romania garantat in plata, se stabileste in bani, fara a include indemnizatii, sporuri si alte adaosuri, la suma de 3.700 lei lunar.

Ordonanta de urgenta nr. 59/2024 publicata in Monitorul Oficial la 7 iunie 2024, prevede o crestere de 400 de lei brut, de la 3.300 lei cat este in prezent. Dupa majorarea salariului minim garantat in plata angajatii care sunt platiti cu salariul minim vor ajunge sa castige in plus 285 lei net.

Aceasta majorare nu se aplica salariatilor din agricultura sau industria alimentara, pentru aceste categorii aplicandu-se prevederile legale in vigoare.

De asemenea, la solicitarea mediului de afaceri, s-a aprobat majorarea de la 200 de lei la 300 de lei a sumei lunare neimpozitate. Aceasta suma reprezinta venituri din salarii si asimilate salariilor pentru care nu se datoreaza impozit pe venit si care nu se cuprinde în baza lunara de calcul al contributiilor sociale obligatorii.


 

Citeste mai multe din categoria Smart Update

 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.