• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
Inchide [x] Fii la curent cu ultimele noutati din legislatia muncii

Fii la curent cu ultimele noutati din legislatia muncii

Buna,
Iti multumim pentru interesul tau cu privire la noutatile Smart Update.

Cu stima,
Echipa Smartree

Trimite
 

Codul Muncii: Un angajator poate plati un salariat cu salariul minim brut maximum 2 ani de zile

22 Dec. 2021

Schimbari majore in ceea ce priveste salariul minim brut pe tara acordat angajatilor romani! Potrivit Ordonantei de urgenta, nr. 130/2021, privind unele masuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, un salariat roman poate primi salariul minim brut pe tara pentru o perioada de maximum 2 ani de zile de la momentul incheierii contractului individual de munca, dupa care acesta va primi un salariu de baza superior salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata. Prevederea a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 1202, si a intrat deja in vigoare incepand cu data de 18 decembrie 2021. 

Va prezentam in continuare principalele dispozitii ale acestui act normativ:

Dupa alineatul (2) al articolului 164 din Codul muncii, se introduc doua noi alineate:

(21) Salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata stabilit in conditiile alin. (1) poate fi aplicat pentru un salariat pentru o perioada de maximum 24 de luni de la momentul incheierii contractului individual de munca. Dupa expirarea perioadei respective, timp in care salariatul va fi calificat sau nu, acesta va fi incadrat cu un salariu de baza superior salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata.

(22) Prevederile alin. (21) se aplica si pentru salariatul incadrat cu salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, care are deja incheiat un contract individual de munca cu o durata de peste 24 de luni.

Fii la curent cu toate noutatile legislative din domeniul muncii! Descarca Smart Update Decembrie nr. 1 2021 si transmite-l colegilor tai!


 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.
Schedule a free demo