• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
 

Externalizare payroll: 9 lucruri de stiut

10 Dec. 2013

Salarizare externalizataCompaniile care doresc sa performeze vor afla ca este mai benefic sa externalizeze si, uneori, chiar mai ieftin. Aceasta afirmatie este valabila si pentru externalizare salarizare, tendinta in crestere si pe piata nationala.

Atunci cand iei decizia de a externaliza procesele de salarizare, exista cateva aspecte critice pe care trebuie sa tii cont cand vine vorba de furnizorul ales.

Specializare in salarizare

Inainte de a initia o relatie de business, este necesara o minima documentare, nu numai cu privire la reputatia companiei, ci si la oferta de servicii. Vezi ce este mai important pentru tine si alege un furnizor a caror servicii sunt in acord cu necesitatile companiei. Spre exemplu Smartree nu numai ca este liderul in Romania in externalizare salarizare si administrare de personal, dar ofera si munca temporara, recrutare si consultanta legislativa.

Portofoliul de servicii/produse

Dupa ce ai analizat nevoile afacerii tale, te poti decide sa externalizezi si altceva in afara de serviciile de salarizare. Smartree ofera solutii de planificare pontaj, beneficii, rapoarte si diverse alte servicii HR care pot fi benefice si mai putin costisitoare, mai ales cand sunt achizitionate ca pachet decat in cazul in care le-ai achizitiona separat, de la firme diferite.

Comunicare

Comunicarea optima ar trebui sa fie baza oricarei relatii de colaborare intre un furnizor de externalizare servicii salarizare si HR si orice client. Nu este ceva ce poti identifica usor, insa te poti orienta si in functie de portofoliul furnizorului. Printre clientii Smartree se numara McDonald’s Romania, Honeywell Garrett Romania, Astellas Romania, Knauf Romania, Ericsson Romania si altii.

Consultanta/Suport

Fie ca esti proprietarul unui business, coordonezi o companie sau un departament de HR, sansele sa cunosti salarizare precum un expert sunt mici. S-ar putea sa nu stii ce optiuni sunt viabile sau nu. Faptul ca exista o companie care iti ofera consultanta si face salarizare pentru tine, in cel mai bun mod posibil pentru afacerea ta, este un beneficiu foarte important.

Reputatia

Reputatia unei companii este data de comunitatea creata in jurul ei (spre exemplu pe retele sociale profesionale, precum soft de resurse umane bun si a profesionalismului de care da dovada in relatia cu colaboratorii.

 

Ce ofera

Pentru ce anume vei plati? Preferi sa folosesti softul de resurse umane tu sau sa externalizezi procesul de salarizare? Pe langa salarizare iti doresti si alte facilitate? Atunci cand te adresezi unui furnizor de servicii HR precum Smartree, spune de ce anume ai nevoie si vei fi surprins de varietatea solutiilor care ti se ofera.

Respectarea termenelor limita

Seriozitatea cu care compania furnizor isi respecta termenele limita cand vine vorba de salarizare iti poate afecta imaginea si bugetul. De aceea alege o companie care nu iti va face surprize in acest sens. Orienteaza-te dupa aspecte precum vechime in piata, portofoliu de clienti, stabilitatea clientilor.

Account manager sau call-center?

Felul in care comunici cu furnizorul poate fi impersonal, printr-un call-center sau mult mai direct si cu rezolvare rapida a problemelor, printr-un account manager. Avantajul acestuia din urma este ca, fiind responsabil pentru serviciile de salarizare in cazul companiei tale, stie exact ce raspunsuri sa iti dea, fara sa mai treci printr-un proces birocratic. La Smartree ai parte de account manager dedicat si tot suportul de care ai nevoie.

Cine sunt clientii

Clientii mari, cu multi angajati si cu vechime in relatia de colaborare, sunt o dovada a calitatii serviciilor furnizorului, mai ales cand este vorba despre salarizare. Vezi pe site ce clienti sunt in portofoliul Smartree si stabileste o intalnire pentru o cotatie, special pentru compania ta.

 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR