• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
 

Salariul minim creste. Cat va fi costul de angajator?

5 Noi. 2013

Salariul minimGuvernul a anuntat cresterea salariului minim pe economie in doua transe, pana la 900 lei. Astfel, salariul minim s-ar majora de la 1 ianuarie 2014 la 850 lei, pentru ca sa ajunga la 1 iulie 2014 la 900 lei.

Aceasta crestere a salariului minim ar putea fi coroborata, incepand cu iulie anul viitor, cu o scadere a CAS angajator cu 5 puncte procentuale. Daca majorarea pentru salariul minim este data ca un fapt sigur, reducerea CAS depinde de identificarea de catre guvern a resurselor necesare pentru un impact bugetar neutru.

Scopul major al cresterii salariului minim il constituie eliminarea unei parti din economia gri si deci colectarea mai multor bani la buget. Ce inseamna insa pentru un angajator aceasta majorare?

Costul de angajator, majorare cu 12,5%

In prezent, pentru un salariu minim brut de 800 lei, costul de angajator este de 1022 lei pentru cazul unui salariat fara persoane in intretinere. O majorare a salariului minim la 850 lei va creste costul de angajator la 1086 lei.

Din iulie 2014, odata cu cresterea salariului minim pe economie la 900 lei, costul de angajator ajunge la 1150 lei, deci cu 12,5% mai mult decat in prezent.

Obtine imediat valoarea costului de angajator si a tuturor contributiilor de platit pentru orice salariu brut, acceseaza calculatorul de salarii Smartree.

Costul de angajator este format din:

  • salariul brut platit pentru angajat;
  • datoriile sociale angajator (CAS 20,8%, CASS 5,2%, somaj 0,5%, contributia la fondul de accidente de munca si boli profesionale 0,15%, contributia pentru concedii si indemnizatii, fondul de garantare salarii).

Te-ar mai putea interesa si:

Reminder: Salariul minim brut creste de la 1 iulie 2014

Beneficii flexibile, noul trend in motivarea angajatilor

Cum si cine inregistreaza detasarea in ReviSal?

 

Citeste mai multe din categoria Consultanta salarizare

 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.