• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
 

Salariul mediu scade in august

7 Oct. 2013

Salariul mediu nominal net a scazut in luna august 2013 cu 31 lei (-1,9%) fata de luna precedent, pana la 1.604 lei, potrivit unui comunicat al Institutului National de Statistica.

Cele mai mari valori ale salariului mediu net au fost in extractia petrolului brut si a gazelor naturale, de aproape 4.000 de lei, iar cea mai mica valoare s-a inregistrat in hoteluri si restaurante – 884 lei.

In ceea ce priveste castigul salarial mediu nominal brut, acesta a fost de 2.219 lei in august, cu 1,8% mai mic decat in iulie 2013, conform aceleiasi surse. Scaderile din august se explica prin acordarea de premii ocazionale in iulie (prime de vacanta, tichete de masa si tichete cadou) sau incasari mai mici.

Telecomunicatiile, fabricarea autovehiculelor de transport rutier, cercetarea, transporturile pe apa, precum si fabricarea produselor farmaceutice de baza sunt domeniile in care s-au inregistrat cele mai mari scaderi de salarii.

Te-ar mai putea interesa si:

Salariul minim creste. Cat va fi costul de angajator?

Perioada de proba: specific si avantaje

Ce contributii se platesc pentru indemnizatia de neconcurenta

 

Citeste mai multe din categoria Consultanta salarizare

 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.