• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
 

Salariul mediu net a crescut in iulie 2013

5 Sept. 2013

Salariul mediu nominal brut a crescut cu 1,8% in iulie 2013 comparativ cu luna anterioara, pana la 2259 lei, potrivit unui comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

Salariul mediu nominal net a fost de 1635 lei, in crestere fata de luna precedenta cu 29 lei (+1,8%). Cele mai mari valori s-au inregistrat in extractia petrolului brut si a gazelor naturale (4017 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (881 lei).

Fluctuatiile salariului mediu apar in timpul anului in principal datorita acordarii premiilor anuale si a primelor de sarbatori (decembrie, martie/aprilie), se arata in acelasi comunicat.

In luna iulie 2013, nivelul castigului salarial mediu net a fost mai mare fata de luna iunie 2013 in majoritatea activitatilor din sectorul economic ca urmare a acordarii de prime ocazionale (inclusiv prime de vacanta), sume din profitul net si din alte fonduri (inclusiv tichete de masa si tichete cadou), realizarilor de productii ori incasarilor mai mari (functie de contracte/proiecte).

De asemenea, salariul mediu net a crescut in luna iulie 2013 ca urmare a aplicarii prevederilor legale pentru stabilirea salariului minim pe economie, la 800 lei/luna.

Comparativ cu luna iulie a anului precedent, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 5,1%. Indicele castigului salarial real fata de aceeasi perioada a anului precedent, calculat ca raport intre indicele castigului salarial nominal net si indicele preturilor de consum a fost de 100,7%.

Te-ar mai putea interesa si:

Reminder: Salariul minim brut creste de la 1 iulie 2014

Smartree Romania se extinde printr-un birou teritorial in Cluj

Cursuri HR, sustinute de Smartree Romania

 

Citeste mai multe din categoria Legislatia muncii

 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.