• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
 

Provocarile anului 2014 in salarizare

14 Ian. 2014

Payroll in 2014Ca in toate activitatile de suport ale business-ului, se asteapta ca serviciile de salarizare externalizata sa fie mai eficiente in materie de costuri si sa ofere o calitate mai buna a rezultatelor – mai mult pentru mai putin.

Un aspect mai complicat cand vine vorba de salarizare este ca acest proces trebuie sa tina cont de un numar de constrangeri legale, de aceea acuratetea, conformitatea si managementul riscului intra in joc.

Mai mult, procesul de salarizare atrage in fiecare luna atentia tuturor angajatilor, de la CEO pana la cea mai de jos functie in ierarhia organizatiei – functionarea optima a procesului asigura plata la finele lunii de munca.

In timp ce alte activitati de suport au beneficiat de dezvoltarile tehnologice, tendinta in salarizare interna a fost una conservatoare. Cauza este riscul asociat fiecarei schimbari care ar tine pe loc sau chiar ar opri platile catre salariati. Ca rezultat, tehnologia payroll dintr-o organizatie poate fi invechita si complexa. Concomitent, aceste organizatii care au preferat siguranta unor sisteme greoaie in detrimentul inovatiei tehnologice pierd tocmai oportunitatea de a obtine ce este mai important din datele de salarizare.

Cum mentii procesul de salarizare functional, economisesti bani si nu iti asumi riscuri?

Organizatiile ar trebui sa fie constiente ca procesul de salarizare nu este o zona plina de mister, ci una dintre cele mai mari oportunitati de business – transformarea activitatii departamentului de HR. Externalizarea procesului de salarizare si alegerea unui furnizor de software de resurse umane cu rezultate recunoscute in piata devine astfel o optiune fireasca pentru eficientizarea business-ului in 2014.

Exista doua variante prin care procesul de salarizare:

  • se mentine functional;
  • economiseste bani;
  • evita riscurile;
  • se inoveaza.

1. Alegerea unei solutii SaaS – utilizarea unui soft de resurse umane care pune la dispozitie programul de salarizare.

Informatiile pentru salarizare sunt introduse manual, iar soft-ul trebuie configurat special pentru business-ul tau. In cazul in care soft-ul de resurse umane nu este unul inchiriat si este gazduit pe un server intern, se adauga costuri cu hosting-ul si mentenanta.

2. Externalizarea completa a procesului de salarizare

Salarizarea este efectuata de o companie externa. Mentii confidentialitatea salariilor, delegi responsabilitatile cu procesul de salarizare, eviti asumarea de riscuri si castigi timp. Centralizarea datelor permite o verificare atenta si imediata a costurilor per angajat/department. Cu cat compania este mai mare si are angajati cu diverse tipuri de contracte – deci un proces de salarizare complex –, cu atat necesitatea de externalizare payroll este mai mare.

Vezi solutii de salarizare.

Ce vor aduce insa urmatorii ani pe piata de salarizare externalizata? Tendinta de eficientizare a proceselor de salarizare prin solutii de externalizare HR va fi din ce in ce mai accentuata. In plus, renuntarea la solutii “no name” si alegerea de platforme consacrate pe piata de salarizare aduc un plus de garantie pentru succesul business-ului.

Te-ar mai putea interesa si:

Cine plateste concediul medical? Exceptii si situatii speciale

Cursuri HR, sustinute de Smartree Romania

Cum se calculeaza indemnizatia de somaj tehnic?

 

Citeste mai multe din categoria Consultanta salarizare

 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.