• office@smartree.com
 • 021 301 90 90
 

Planifica pontajul pentru salarizare eficienta cu MyStaff Schedule. Studiu de caz

24 Oct. 2013

MyStaff Schedule - planificare pontajCand vine vorba despre salarizare, o mare parte din dificultatea procesului consta in inregistrarea unui pontaj corect pentru fiecare angajat.

Lucrurile sunt simple atunci cand programul este similar pentru toti salariatii – un pontaj de 8 ore de lucru de luni pana vineri si o grila de salarizare stabilita prin fiecare contract individual de munca.

Insa cand business-ul implica lucrul in ture cu timp si reguli specifice, ore suplimentare frecvente, numeroase exceptii de la un pontaj normal, ai nevoie de o solutie pentru a putea realiza o salarizare corecta si in timp scurt.

Afla cum te poate ajuta MyStaff Schedule in afacerea ta, solicita o analiza pentru pontaj si salarizare.

Cum gestionezi salarizarea cand exceptiile din pontaj devin reguli

Pentru cazul unui client cu organizare in ture de zi si de noapte, zile lucratoare si nelucratoare in functie de profil si reguli specifice de pontaj si transfer, Smartree a propus un nou modul de planificare pentru salarizare: MyStaff Schedule.

Astfel, la un numar de aproximativ 450 de angajati, procesul de salarizare se eficientizeaza prin transformarea exceptiilor in reguli si prin reducerea costurilor asociate cu munca distribuita unui numar necorespunzator de salariati (prea multi sau prea putini).

In acest caz particular, dupa analiza specificului de business si a nevoilor, au fost create mai multe tipuri de profiluri, fiecare avand asociat cate un set de ture cu reguli specifice de pontare si transfer: Normal, Front Office, Productie si asa mai departe.

 • Profilul Normal cuprinde angajatii TESA, cu program normal de lucru (8 ore pe zi). Zilele de sambata, duminica si sarbatori legale sunt setate implicit ca zile nelucratoare si orele lucrate in aceste zile sunt considerate ore suplimentare
 • Profilul Front Office cuprinde angajatii din departamentele Front Office si Call Center; programul de lucru este de 8 ore pe zi, insa cu posibilitatea de a lucra in zilele de sambata si duminica si acordarea zilelor de repaus saptamanal in zile lucratoare. Pentru orele lucrate in zilele de sambata si duminica se acorda spor aferent.
 • Profilul Productie cuprinde angajatii din productie, cu un program organizat in ture de cate 12 ore, de luni pana duminica. Se acorda spor pentru orele de noapte si orele lucrate in zile nelucratoare.

Cu acest punct de pornire, planificarea programului si procesele de calcul al indicatorilor din fisele de pontaj si implicit cele de salarizare au putut fi realizate rapid, prin crearea unor reguli respectate de la o luna la alta.

MyStaff Schedule a gestionat procesul de planificare si a facilitat comunicarea planului de lucru pentru angajati.

 

Rezultate concrete dupa implementarea MyStaff Schedule

Implementarea modulului MyStaff Schedule a insemnat optimizare prin:

a) Validari automate

- 100% eliminare a validarilor manuale - 100% eliminare a riscurilor erorilor umane in validarea situatiilor complexe

b) 45% optimizare a timpului alocat planificarii

c) 40% optimizare a intregului proces de planificare prin analiza si imbunatatirea fluxurilor existente

d) Calcul automat al indicatorilor rezultati din fisa de pontaj

- 100% eliminare a riscurilor interpretarilor umane - 100% aplicare uniforma a regulilor in cazul angajatilor cu acelasi regim sau diferentiat, daca exista diverse tipuri de angajati (spre exemplu, procente diferite de bonusare) - Pontarea se face intr-un sistem centralizat - eficientizare 60% - Tipuri de indicatori calculati automat dupa implementare MyStaff Schedule: ore de noapte, ore spor weekend, tichete de masa, ture de garda, numar mediu fond solidaritate, diferite categorii de ore suplimentare - eficientizare 100%

e) Acces securizat si in timp real la datele de pontare pentru categorii diferite de personal: manageri, pontatori, specialist HR etc. - eficientizare 55%

f) 100% eliminare a modelului traditional de planificare a timpului (in format hartie) prin introducerea unui sistem electronic

De ce MyStaff Schedule

 • Stabilesti contextul planificarii pentru alocarea de personal: zile libere legale si sarbatori legale, profil de pontaj, preferinte ale angajatilor.
 • Stabilesti activitatile necesare bazate pe nivelul activitatii si/sau bazate pe regulile din Codul muncii sau necesitatile tehnologice (ture).
 • Schimbi planificarea in timp real: schimbari neplanificate, efectuate prin drag&drop cu identificarea impactului in timp real;
 • Stabilesti impactului evenimentelor neplanificate asupra programului de lucru;
 • Reprogramezi proiectele;
 • Comunici programul: printezi programele complexe, postezi programul angajatului in modulul Employee Self Service.

 

Cum te ajuta efectiv MyStaff Schedule

Facilitati pe care MyStaff Schedule le pune la dispozitie pentru o salarizare cu reguli specifice in cazul unui anumit tip de business sau unui anumit domeniu:

 • Creezi evenimente. Modulul software MyStaff Schedule permite definirea unor evenimente precum ture, activitati sau zile libere. Planificarea se poate face manual sau automat, pornind de la evenimente predefinite sau ajustabile.
 • Creezi planuri sau scenarii. Stabilesti scenarii nelimitate si le folosesti pe cele potrivite necesitatilor tale din diverse momente.
 • Definesti limite pentru a optimiza planificarea. Aceste limite se pot aplica angajatilor (spre exemplu, prezente sau competente) sau echipelor (spre exemplu, volum de munca).
 • Deschizi calendarul si incepi planificarea cu MyStaff Schedule
 • Ajustezi planificarea pe masura ce lucrurile evolueaza in business.
 • Actorii implicati in proces prin MyStaff Schedule sunt administratorul de HR, pontatorul, angajatii si managerii.

Sistemul de pontaj diminueaza timpul alocat de catre manageri pentru aceste verificari si creste eficienta prin redistribuirea interesului catre alte proiecte. Rezultatele concrete ale eficientizarii prin MyStaff Schedule sunt imediate si de impact, cu reducerea costurilor cu cel putin 20%.

Afla cum te poate ajuta MyStaff Schedule in afacerea ta, solicita o analiza pentru pontaj si salarizare.

Te-ar mai putea interesa si:

Calcul salariu brut in cazul muncii in ture 12 cu 24

Cand pot fi efectuate ore suplimentare?

In ce conditii se acorda spor de wekeend

 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR