• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
 

Noile reglementari in asigurarile de somaj elimina unele facilitati pentru angajatori

23 Oct. 2013

Somaj - facilitati angajatoriCompaniile care incadreaza in munca, pe durata nedeterminata, absolventi si someri de peste 45 de ani nu vor mai beneficia de facilitati la plata contributiilor de somaj, ca urmare a intrarii in vigoare a legii 250/2013 in 22 octombrie 2013.

Prevederea legala se refera la angajatorii care incadreaza in munca absolventi de liceu sau de facultate, someri de peste 45 de ani si someri parinti, unici sustinatori ai familiilor monoparentale. Acestia nu vor mai fi scutiti de la plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor de somaj pentru categoriile mentionate anterior.

In prezent, in cazul incadrarii in munca a somerilor in varsta de peste 45 de ani, precum si a somerilor parinti, unici sustinatori ai familiilor monoparentale, angajatorii vor primi lunar, timp de 12 luni, o suma egala cu valoarea indicatorului social de referinta pentru fiecare persoana angajata.

Totodata, aceeasi suma va fi primita de companiile care angajeaza someri care indeplinesc conditiile de pensionare in termen de 5 ani de la angajare. Suma este acordata pe toata perioada angajarii, pana la pensionarea respectivului angajat. Pana acum, subventia este valabila doar pentru un termen de 3 ani pana la pensionare.

Citeste despre toate modificarile aduse de legea 250/2013.

Te-ar mai putea interesa si:

Valoare tichete de cresa si tichete de masa 2014

Formularul electronic 112 a fost actualizat. De cand poate fi utilizat?

Cum si cine inregistreaza detasarea in ReviSal?

 

Citeste mai multe din categoria Legislatia muncii

 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.