• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
 

Sanctiuni marite pentru orele suplimentare nedeclarate

19 Iun. 2020

Desi conditiile si contextul in care se poate desfasura munca suplimentara sunt cuprinse in Codul Muncii, inclusiv raspunderea contraventionala pentru nerespectarea dispozitiilor legale exprese privind munca suplimentara, ramane totusi un subiect de actualitate. Nu putine sunt acele companii in care angajatorii nu respecta legislatia specifica, nici din punct de vedere al numarului maxim de ore suplimentare pe care le poate presta un angajat, nici al modalitatii de calcul si de plata a remuneratiei aferente acestor ore.

Acest subiect a fost dezbatut de curand in Parlament, iar Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care aduce o modificare importanta a art. 260 alin. (1) lit. i) din Codul Muncii, si anume inasprirea amenzilor acordate in cazul nerespectarii reglementarilor privind munca suplimentara. Daca pana acum sanctiunea contraventionala nu se mentiona ca fiind una aplicata pentru fiecare persoana identificata intr-o astfel de situatie, de la data intrarii in vigoare a legii aceasta amenda se va aplica pentru fiecare angajat si nu la nivel de companie.

Astfel, sanctiunile pentru fiecare angajat sunt cuprinse intre 1.500 si 3.000 lei. 

 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.
Schedule a free demo