• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
 

Noi reguli pentru depunerea online a declaratiilor

29 Apr. 2013

Legea nr. 100/2013, publicata in Monitorul Oficial nr. 211 din 15 aprilie 2013, a adus modificari Codului de procedura fiscala, in sensul reglementarii mai clare a datei depunerii unei declaratii fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanta pe portalul e-Romania.

Noile reguli au intrat in vigoare in 18 aprilie 2013 si clarifica data la care se considera ca o declaratie a fost depusa in situatia in care contribuabilul depune declaratia, insa aceasta nu a fost validata.

Astfel, noile dispozitii legale cu privire la depunerea online a declaratiilor stabilesc ca in situatia in care declaratia fiscala a fost depusa pana la termenul legal, iar din mesajul electronic transmis de sistemul de tranzactionare a informatiilor rezulta ca aceasta nu a fost validata ca urmare a detectarii unor erori in completarea declaratiei, data depunerii declaratiei este data din mesajul transmis initial in cazul in care contribuabilul depune o declaratie valida pana in ultima zi a lunii in care se implineste termenul legal de depunere.

Practic, prin aceasta modificare, termenul in care contribuabilii trebuie sa depuna o noua declaratie valida, daca prima a avut erori de completare, nu mai este ” ultima zi lucratoare a aceleiasi luni” (ca anterior intrarii in vigoare a Legii nr. 100/2013) ci ”ultima zi a lunii in care se implineste termenul legal de depunere”.

Daca respecta acest termen, autoritatile fiscale vor considera ca data a depunerii ziua si ora la care s-a facut transmiterea declaratiei care prezenta erori de completare.

Te-ar mai putea interesa si:

Salarizare prin cote procentuale. Reguli si exemple

Documente solicitate de inspectorii ITM la controlul in domeniul relatiilor de munca

Salarizare externalizata? 9 lucruri pe care sa le urmaresti

 

Citeste mai multe din categoria Legislatia muncii

 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.