• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
 

10 motive sa investesti intr-un soft de HR

21 Apr. 2023

Gestionarea cu succes a unui departament de resurse umane reprezinta, in prezent, o provocare uriasa pentru majoritatea companiilor intrucat de la an la an atributiile specialistilor HR sunt din ce in ce mai diverse si complexe.

Responsabili de salarizare, de recrutarea de noi talente, de onboarding, de trainuirea si dezvoltarea angajatilor, cat si de formarea si mentinerea unei culturi organizationale, precum si de cresterea gradului de engagement al angajatilor, specialistii de resurse umane au nevoie mai mult ca oricand sa isi automatizeze activitatile, iar un software de HR reprezinta pentru ei solutia ideala.

Software-ul de HR este una dintre cele mai valoroase investitii si o necesitate pentru orice business care isi doreste sa progreseze. Asadar, iata 10 motive pentru care merita sa investesti intr-un software de HR:

 

1. Productivitate

Principalul motiv pentru care este indicat ca o companie sa investeasca intr-un soft de HR ca MyStaff este legat de cresterea productivitatii, atat la nivel de departament de HR, cat si la nivel de companie. Aceasta productivitate crescuta vine pe fondul automatizarii unor activitati de importanta majora, precum cele privitoare la salarizare, administrare de personal, recrutare sau pontaj.

Timpul castigat prin automatizarea acestor procese poate fi folosit pentru initiative care sa aduca plus valoare in companie sau pentru construirea de strategii pe termen mediu si lung care sa conduca catre o extindere a afacerii.

 

2. Eficienta costurilor

Chiar daca la inceput costul unui software de resurse umane poate parea pentru compania ta o cheltuiala mult prea mare, in timp investitia se va amortiza.

In primul rand, nu vei mai avea nevoie de un numar foarte mare de specialisti de HR care sa se ocupe de salarizare si admnistrare de personal intrucat toate sarcinile consumatoare de timp si resurse vor fi automatizate prin intermediul solutiei software.

In al doilea rand, compania nu va mai fi predispusa la diverse tipuri de penalitati ca urmare a diminuarii riscului de erori umane prin digitalizarea proceselor de HR.

 

3. Trasabilitate

Toate activitatile care au loc in cadrul departamentului de resurse umane pot fi urmarite si identificate in orice moment prin intermediul unui soft de HR cum este MyStaff. Acesta ofera posibilitatea de a vizualiza istoricul de date cu privire la structura organizatorica, informatii cu caracter personal, salarii si alte date necesare specialistilor de resurse umane. In acest fel, timpul de executie al sarcinilor de HR este redus la minimum.

 

 

4. Configurabilitate si adaptabilitate

Solutia software pentru departamentele de HR, oferita de Smartree, este configurabila de catre utilizatorul final. Se pot realiza inclusiv diferite tipuri de rapoarte care pot fi create si generate de utilizatori care nu detin cunostinte tehnice.

De asemenea, este posibila interfatarea cu orice alt sistem global de HR, precum si cu sisteme de control acces.

 

5. Monitorizare

Datorita faptului ca informatiile sunt centralizate intr-un singur loc, toate activitatile, dar si statusul proceselor din cadrul departamentului de resurse umane, pot fi monitorizate in timp real prin intermediul softului MyStaff. Astfel, poate fi evitata orice intarziere in stadiul proceselor de HR, fara sa se ajunga sa fie afectata in vreun fel activitatea companiei.

 

6. Vizibilitate

Prin intermediul unui software HR, ai vizibilitate asupra intregului traseu al unui angajat in companie. De la angajare si pana la exit interview, toate informatiile sunt stocate intr-un singur loc si astfel este mult mai usor sa accesezi datele care te intereseaza.

De asemenea, un software HR cum este MyStaff permite pe langa obtinerea de rapoarte standard si dezvoltarea de rapoarte de catre fiecare utilizator in parte.

 

7. Securitate a datelor

Orice companie isi doreste sa inspire incredere clientilor sai si pentru asta este nevoie sa nu se strecoare nici macar o greseala in ceea ce priveste securitatea datelor. Printr-un control strict al persoanelor care au acces la fisierele cu date personale ale angajatilor precum date bancare, acte de identitate, nu exista riscul ca aceste informatii sa ajunga la persoane din exteriorul organizatiei. Un software specializat de resurse umane iti poate oferi un astfel de control si in acest mod datele sensibile cu care intra in contact orice departament de resurse umane vor fi pastrate in deplina siguranta.

 

8. Precizie

In domeniul resurselor umane precizia se traduce prin reducerea erorilor. De multe ori, in cadrul proceselor de HR o eroare umana poate duce la complicatii grave, fie financiare sau juridice. Investitia intr-un software de HR ca MyStaff reduce insa la minimum aparitia de erori prin automatizarea gestionarii proceselor de resurse umane.

Atunci cand utilizezi un software de resurse umane, ai garantia ca toate datele privitoare la salarizare, cat si la angajati, sunt corecte si actualizate la timp.

 

9. Conformitate

Cu ajutorul unui soft de HR nu mai trebuie sa te preocupi pentru toate schimbarile legislative, care in ultima perioada au fost din ce in ce mai numeroase si au dat mari batai de cap specialistilor de HR. O solutie de resurse umane cum este MyStaff asigura conformitate cu toate reglementarile legislative in vigoare. Acest lucru reduce considerabil riscul de a incalca legea si de a primi amenzi.

 

10. Scalabilitate

Un software de HR poate gazdui noi date pe masura ce compania se extinde, nemaifiind nevoie de un departament de resurse umane numeros, care sa faca fata fluxului mare de sarcini.

De asemenea, unui soft de HR i se pot aduga noi module sau functionalitati, in functie de nevoile si specificul companiei.

 

 

Citeste mai multe din categoria Software HR

 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.