• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
Inchide [x] Fii la curent cu ultimele noutati din legislatia muncii

Fii la curent cu ultimele noutati din legislatia muncii

Buna,
Iti multumim pentru interesul tau cu privire la noutatile Smart Update.

Cu stima,
Echipa Smartree

Trimite
 

Modificari legislative privind fondul de solidaritate

26 Aug. 2020

Din 24 august au intrat in vigoare noi modificari legislative - Legea nr. 193/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 448/2006 - care au ca scop protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. 

Companiile si institutiile publice au obligatia de a angaja persoane cu handicap intr-un procent de cel putin 4% din numarul total de angajati, in caz contrar acestia putand opta pentru una dintre următoarele obligatii:


a) sa plateasca lunar catre bugetul de stat o suma reprezentand salariul de bază minim brut pe tara garantat in plata inmultit cu numarul de locuri de munca in care nu au angajat persoane cu handicap;


b) sa plătească lunar catre bugetul de stat o suma reprezentand echivalentul a minimum 50% din salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata inmultit cu numarul de locuri de munca in care nu au angajat persoane cu handicap, iar cu suma reprezentand diferenta pana la nivelul sumei prevazute la lit. a) sa achizitioneze, pe baza de parteneriat, produse sau servicii realizate prin activitatea proprie a persoanelor cu handicap angajate in unitati protejate autorizate.

 

Fii la curent cu toate noutatile legislative din domeniul muncii! Descarca Smart Update August nr. 1 2020 si transmite-l colegilor tai!


 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.
Schedule a free demo