• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
 

Metoda de calcul a impozitului pe salarii, actualizata

23 Aug. 2013

Normele de aplicare a Codului fiscal, modificate joi, 22 august 2013, prin HG nr. 613/2013, aduc precizari suplimentare cu privire la calculul impozitului pe salarii. Modificarile se refera la calcului impozitului pe salarii in cazul existentei contributiilor la scheme de pensii facultative calificate ca atare de Autoritatea de Supraveghere  Financiara si administrate de catre entitati autorizate, din state membre  ale Uniunii Europene sau apartinand Spatiului Economic European.

Anterior modificarii, pentru calculul impozitului lunar aferent venitului, cota de impozit de 16% se aplica asupra bazei de calcul, diferenta intre venitul net din salariu si:

  • deducerea personala;
  • cotizatia sindicala platita;
  • contributiile la fondurile de pensii facultative, astfel incat la nivelul anului sa nu se depaseasca echivalentul in lei a 400 euro.

Potrivit modificarilor actuale, deducerea contributiilor retinute pentru pensile facultative se va putea realiza numai pe baza documentelor privind calificarea schemelor de pensii facultative respective, emise de Autoritatea de Supraveghere Financiara, la solicitarea angajatorului.

Platitorul de venituri cumuleaza sumele in euro si verifica incadrarea in plafonul deductibil prin aplicarea cursului de schimb BNR in vigoare in ultima zi a lunii pentru care se platesc drepturile salariale.

Te-ar mai putea interesa si:

Salariul minim s-a modificat la 1 ianuarie. Cum se inregistreaza in ReviSal?

Creeaza-ti propriul departament virtual de HR

Ore suplimentare: cum se calculeaza salariul brut

 

Citeste mai multe din categoria Legislatia muncii

 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.