• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
 

Idei smart pentru un team building de succes

5 Aug. 2022

Dupa o perioada lunga de timp in care nu a mai fost posibila organizarea unui team building, din cauza temerilor legate de Covid-19, vara aceasta majoritatea companiilor au decis ca este timpul sa-si scoata angajatii din rutina zilnica si sa refaca sinergia echipelor. Si ce metoda mai buna pentru a face acest lucru decat o iesire cu toti membrii echipei, care sa aduca un plus de energie si motivatie in randul angajatilor.

Atunci cand ai in plan sa organizezi un team building pentru echipa ta, trebuie sa te gandesti, in primul rand, la activitatile care i-ar incanta cel mai mult pe angajatii tai. In al doilea rand, trebuie sa stii de la bun inceput ce vrei sa obtii cu acest team building. Si aici poti avea in vedere diverse variante, fie ca iti doresti ca membrii echipei tale sa se cunoasca mai bine intre ei, fie ca vrei sa ai o echipa mai sudata sau pur si simplu iti doresti sa le oferi angajatilor cateva momente de relaxare pentru a-si reumple bateriile.

De asemenea, mai exista si situatia in care prin intermediul unui team building se urmareste identificarea angajatilor care sunt capabili sa ia decizii bune intr-un timp extrem de scurt, calitate care ii recomanda pentru pozitii de team leaderi.

Dupa ce te-ai hotarat asupra obiectivului pe care vrei sa il atingi cu organizarea team building-ului, abia atunci poti sa definitivezi lista cu activitati, dar fara sa pierzi din vedere faptul ca acestea nu trebuie sa fie sub nicio forma plictisitoare sau neatractive.

Avantaje care deriva din organizarea unui team building:

  • Imbunatatirea comunicarii la nivel de echipa;
  • Incurajarea muncii in echipa;
  • Identificarea punctelor slabe, cat si forte ale echipei;
  • Stimularea creativitatii;
  • Cresterea moralului angajatilor;
  • Dezvoltarea spiritului de echipa;
  • Cresterea productivitatii.

Activitatile pentru team-building pot fi impartite in doua mari categorii: activitati indoor si outdoor. In timp ce activitatile indoor se bazeaza mai mult pe jocuri, activitatile outdoor pot varia.

Mai jos, expunem cateva idei de activitati outdoor pentru un team building reusit:

 

Tir cu arcul

Tirul cu arcul este o activitate din ce in ce mai des intalnita in ultimul timp, ca si metoda de relaxare sau chiar ca si hobby. Folosita atat pentru agrement, dar si ca proba olimpica in sport, aceasta activitate nu este insa pe placul oricui intrucat necesita calmitate si concentrare.  Cei care insa se incumeta sa participe la un astfel de exercitiu, isi vor putea dezvolta concentrarea si testa mentinerea calmului, precum si consecventa in atingerea unor obiective.

 

Rafting

Raftingul este un sport care se practica pe ape repezi, cu barci gonflabile de cate 6-12 persoane. Acesta poate reprezenta o idee nemaipomenita pentru un team-building deoarece pe parcursul unei ture de rafting echipajul trebuie sa-si coordoneze miscarile, lucru care nu face altceva decat sa incurajeze munca in echipa. De asemenea, pe langa dezvoltarea spiritului de echipa, aceasta activitate ii scoate pe angajati din zona de confort si le ofera o doza de adrenalina.

 

Airsoft

Airsoft-ul este tot un joc de echipa, care odata practicat nu face altceva decat sa stimuleze comunicarea si colaborarea dintre membrii echipei si sa conduca la problem solving, atat pe durata jocului, dar mai apoi, si activitatile cotidiene, de la birou.

De asemenea, tot prin intermediul acestei activitati, angajatii au posibilitatea de a-si redescoperi punctele forte, dar si de a-si dezvolta abilitatile de gandire strategica.

 

Paintball

Paintball-ul dezvolta o serie de abilitati care sunt esentiale la locul de munca, printre care imbunatatirea relatiilor colegiale, precum si ridicarea moralului si a productivitatii angajatilor. Cum face acest lucru? In primul rand, fiind vorba de o activitate fizica distractiva, aceasta ajuta semnificativ la reducerea stresului, lucru care automat conduce catre  o productivitate mai crescuta. In al doilea rand, acest joc considerat la o prima vedere doar distractiv, necesita o strategie bine pusa la punct si agreata de toata echipa, pentru ca doar asa pot fi depasite obstacolele si poate fi castigat jocul.

 

Curse off-road

Pentru stimularea spiritului de competitie, un traseu off-road de cateva ore reprezinta alegerea perfecta. Tara noastra se numara printre putinele tari europene in care se pot traversa distante lungi cu masinile de teren, ocolind zonele locuite sau drumurile asfaltate, astfel ca nu trebuie ratata o astfel de sansa.

Aceasta activitate se preteaza foarte bine echipelor formate din membri dornici de aventura, care vor sa se provoace reciproc.

 

Bike Tours

Mersul pe bicicleta, pentru majoritatea, este asociat cu copilaria si reprezinta un bun prilej de a impartasi cu cei din jur experiente si aventuri din trecut, lasandu-i astfel sa descopere o particica din tine, pe care pana atunci nu o cunosteau.

In acelasi timp, mersul pe bicicleta este si un mod bun de a te deconecta si de a te relaxa, dar si de a face sport, drept pentru care cei care opteaza pentru o astfel de activitate in echipa nu vor avea decat de castigat.

 

Pe langa activitati outdoor si/sau indoor, foarte important este sa nu uiti sa le oferi angajatilor tai si cateva ore de distractie astfel ca o petrecere tematica, o seara de karaoke sau un foc de tabara ar fi prilejul perfect pentru socializare si pentru crearea de amintiri demne de povestit in pauzele de cafea de la birou.

 

Citeste mai multe din categoria Tendinte HR

 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.