• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
Inchide [x] Fii la curent cu ultimele noutati din legislatia muncii

Fii la curent cu ultimele noutati din legislatia muncii

Buna,
Iti multumim pentru interesul tau cu privire la noutatile Smart Update.

Cu stima,
Echipa Smartree

Trimite
 

Derogari de la acordarea facilitatilor fiscale

21 Apr. 2020

Din 16 aprilie a intrat in vigoare Ordonanta de urgenta nr. 48/2020, care vine cu completari privind unele facilitati financiar-fiscale pe perioada stari de urgenta. Urmatoarele prevederi, detaliate mai jos, se aplică indemnizatiilor acordate din bugetul de asigurari pentru somaj sau bugetul de stat incepand cu luna aprilie 2020.

Astfel, persoanele fizice care beneficiau de scutirea de la plata impozitului pe venit conform art. 60 din Codul Fiscal (e.g. persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat, persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii si asimilate salariilor ca urmare a desfasurarii activitatii de creare de programe pentru calculator, persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii si asimilate salariilor ca urmare a desfasurarii activitatii de cercetare-dezvoltare si inovare, persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii si asimilate salariilor din sectorul constructiilor – acestea din urma beneficiind si de alte facilitati fiscale acordate in baza in baza art. 1381 și 154 alin. (1) lit. r) din Codul Fiscal etc), pe perioada starii de urgenta instituite prin decret, NU vor beneficia de facilitatilor pentru urmatoarele indemnizatii:

  • indemnizatia de somaj tehnic;
  • indemnizatia privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor;

In categoria veniturilor care nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit si care nu se cuprind in baza lunara de calcul al contributiilor de asigurari sociale, se includ si avantajele in natura acordate persoanelor fizice care realizeaza venituri din salarii si asimilate salariilor ca urmare a ocuparii unor functii considerate de catre angajator/platitor esentiale pentru desfasurarea activitatii si care se afla in izolare preventiva la locul de munca sau in zone special dedicate in care nu au acces persoane din exterior, pentru o perioadă stabilita de angajator/platitor, in cazul instituirii starii de asediu sau de urgenta, potrivit legii.

 

Tine-ti echipa la curent cu ultimele noutati legislative din domeniul HR! Pentru informatii complete legate pe acest subiect, Descarca Smart Update Aprilie nr. 5 2020 si transmite-l colegilor tai.


 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Programeaza un demo gratuit!