• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
 

Declaratia 112 trebuie depusa mai devreme in decembrie

26 Noi. 2013

Declaratia 112Termenul de depunere a declaratiei 112 privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate in luna decembrie 2013 s-a modificat, potrivit calendarului fiscal publicat pe site-ul ANAF.

In acest an, pentru luna noiembrie, declaratia 112 trebuie depusa pana cel tarziu 20 decembrie 2013 si nu pana pe data de 25 a lunii.

Obligatia de depunere a declaratiei 112 revine:

  • persoanelor fizice si juridice care au calitatea de angajatori
  • entitatilor asimilate angajatorului, care au calitatea de platitori de venituri din activitati dependente
  • institutiilor publice care calculeaza, retin, platesc si  suporta contributii sociale obligatorii in numele asiguratului

Declaratia 112 se depune in format electronic pe site-ul e-guvernare.ro, pe baza unui certificat digital calificat si a unui token. Depunerea declaratiei 112 se face in nume propriu sau de catre o persoana imputernicita. Astfel, cu un singur certificat digital calificat poti depune declaratii electronice pentru un numar nelimitat de CUI-uri, potrivit site-ului ANAF.

In cazul in care nu depui sau intarzii depunerea formularului 112, omisiunea va fi incadrata la categoria contraventiilor, sanctionate cu amenda, potrivit prevederilor art. 219 din O.G. nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Amenzile sunt cuprinse intre 500 si 1000 RON pentru persoanele fizice cu calitate de angajator si intre 1000 si 5000 RON pentru persoanele juridice. Daca angajatorul nu depune in mod repetat declaratia lunara, acesta va fi declarat inactiv.

Te-ar mai putea interesa si:

Ore suplimentare: cum se calculeaza salariul brut

Salarizare prin cote procentuale. Reguli si exemple

Planifica pontajul pentru salarizare eficienta cu MyStaff Schedule. Studiu de caz

 

Citeste mai multe din categoria Administrare personal

 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.