• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
 

De ce salarizare externalizata

11 Oct. 2013

externalizare salarizareRata medie de crestere a pietei de servicii externalizate se mentine la cel putin 20% pe an.

Exista cateva motive pentru care din ce in ce mai multe companii opteaza pentru externalizare cand este vorba de salarizare (si adesea nu se limiteaza doar la externalizare payroll).

Costurile cu salarizarea

Costuri operationale si de munca mai mici sunt printre primele motive pentru care o companie alege sa externalizeze. Atunci cand este executat corect, acest pas are un impact definitiv asupra veniturilor companiei si poate aduce economii semnificative.

In salarizare costurile nu se calculeaza doar in salariile angajatilor responsabili cu acest aspect al business-ului. Este necesara alocarea de sume si pentru un program de salarii (mai ales daca organizatia are un numar semnificativ de angajati) si pentru eventualele inspectii din partea autoritatilor.

Delegi munca si reduci riscurile

Cand spui externalizare te gandesti automat la delegarea muncii – altcineva se va ocupa. Dar cand vine vorba despre salarizare, un pas important in outsourcing este reprezentat si de delegarea responsabilitatii. Compania care preia sarcinile de salarizare va avea si responsabilitatea pentru aceste activitati. Astfel directiile de actiune vor fi concentrate asupra elementelor principale ale business-ului care aduc plus valoare.

Cand nu ai resurse interne

Un alt motiv pentru a externaliza procesul de salarizare este lipsa resurselor interne. Specialistii buni in salarizare trebuie sa asigure un calcul corect al salariilor, la timp si fara riscuri de amenda. Daca nu detii aceste resurse este mai simplu si mai putin costisitor sa externalizezi.

 

Acces la tehnologie si consultanta legislativa

Atunci cand faci outsourcing pentru salarizare ai acces la mai multe optiuni ca urmare a dezvoltarii tehnologiei. Poti integra elemente care tin de pontaj, employees self services, rapoarte centralizate cu privire la miscarile de personal, tipuri de concedii etc. Mai mult, toate situatiile care necesita interpretare legislativa vor fi solutionate de catre specialistii companiei.

In cazul Smartree, platformele proprietare de software ofera avantajul unei imbunatatiri continue, de aceea un modul de salarizare (Payroll) poate fi completat cu succes de alte module, precum Personnel, Time, Employee Self Service, Schedule, Reporting, Notifier, Flexible Benefits, Documents si Recruitment in cadrul suitei MyStaff.

Solicita o cotatie de externalizare salarizare pentru compania ta.

Te-ar mai putea interesa si:

Provocarile anului 2014 in salarizare

Studiu HR Club: Smartree Romania, prima alegere in servicii de administrare HR

Cursuri HR, sustinute de Smartree Romania

 

Citeste mai multe din categoria Servicii HR

 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.