• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
 

Cum sa alegi softul de HR potrivit pentru compania ta

Achizitionarea unui software de resurse umane reprezinta o decizie extrem de importanta pentru orice companie care se hotaraste sa digitalizeze procesele de HR. Odata identificate nevoile din cadrul departamentului de resurse umane, pasul urmator consta in alegerea solutiei optime, care sa vina in sprijinul specialistilor HR, managerilor si, nu in ultimul rand, al angajatilor.

Un soft de HR are ca si obiectiv principal reducerea volumului de activitati repetitive si consumatoare de timp si resurse din cadrul departamentelor de resurse umane astfel incat specialistii HR sa se poata concentra pe retentia oamenilor, pe dezvoltarea echipelor si atragerea de noi talente.

Iata ce este important sa ai in vedere atunci cand vrei sa alegi un soft de HR pentru compania ta:

 

1. Sa te asiguri ca satisface nevoile afacerii tale

Identificarea precisa a proceselor si activitatilor care se vor automatizate sau eficientizate sta la baza alegerii corecte a unui software de resurse umane. Abia dupa clarificarea nevoilor si necesitatilor companiei, te poti orienta in functie si de restul caracteristicilor pe care vrei sa le aiba softul cu care vrei sa lucrezi.

 

2. Scalabilitate

Atunci cand ai identificat softul de HR care poate satisfice toate nevoile departamentului de resurse umane, trebuie sa ai vedere si faptul ca afacerea ta se poate dezvolta pe viitor. In acest sens, trebuie sa te asiguri ca solutia pe care o alegi poate face fata cu brio atat unei cresteri a organizatiei, cat si altor necesitati specifice cum ar fi adaugarea unor noi module sau functii suplimentare.

 

3. Experienta utilizatorului

Opteaza pentru un software de resurse umane care este usor de utilizat si are o interfata de utilizator intuitiva si prietenoasa. Acest lucru nu numai ca va reprezenta un beneficiu pentru specialistii de HR care se vor obisnui mult mai repede sa lucreze in platforma, dar va aduce o bila alba pentru angajator din perspectiva angajatului multumit de interactiunea lipsita de dificultati inca de la prima intrare in sistem.

 

4. Suport

Este foarte important sa optezi pentru un furnizor de software de resurse umane dispus sa ofere asistenta de fiecare data cand departamentul de resurse intampina dificultati in utilizarea platformei software sau doreste implementarea de noi functii suplimentare necesare efiecientizarii proceselor de HR.

 

5. Compatibilitate

Daca la momentul la care va hotarati sa achizitionati un software de resurse umane utilizati deja si alte sisteme software, este important sa va asigurati ca furnizorul pe care il alegeti poate integra softul sau cu solutiile software deja implementate in organizatie.

 

6. Cost

Un software de HR presupune o investitie serioasa pentru orice companie, care trebuie prinsa in buget cu ceva timp inainte. Asadar, ai grija sa planifici din timp tot acest proces.

Costul implementarii de software pentru departamentul de resurse umane, chiar daca aparent este unul semnificativ, reprezinta o investitie in buna functionare a departamentului de resurse umane si a intregii companii.  

 

7. Reputatie

Este important sa cautati si sa alegeti un funizor de software de resurse umane cu experienta dovedita in furnizarea de solutii software fiabile, capabile sa automatizeze si sa eficientizeze procesele din cadrul unui departament de HR.

 

Citeste mai multe din categoria Software HR

 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.