• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
 

Controlul ITM se poate amana! Formular 2015

29 Sept. 2014

Controlul ITM poate fi amanatInspectorii de munca au dreptul la acces liber, permanent si fara instiintare prealabila in sediul oricarui angajator si in orice alt loc de munca organizat de persoane fizice sau juridice, potrivit prevederilor articolului 19, alineatul a) din Legea 108/1999 privind infiintarea si organizarea Inspectiei Muncii.

Persoanele fizice sau juridice care se supun controlului ITM au obligatia sa puna la dispozitia inspectorilor de munca documentele si informatiile solicitate de catre acestia, necesare controlului ori cercetarii evenimentului , in conformitate cu art. 21 din Legea nr.108/1999 republicata.

Organul fiscal are obligatia de a instiinta angajatorul cu privire la inspectie, prin transmiterea unui aviz de inspectie fiscala. Dupa primirea acestui aviz, contribuabilul poate solicita, o singura data, pentru motive justificate, amanarea datei de incepere a inspectiei, conform art. 101, alineatul 2 din O.G. nr. 92/2003 cu modificarile ulterioare.

Posibile motive care sustin argumentat amanarea controlului ITM:

  • Responsabilul HR este in concediu de odihna / medical;
  • Compania este supusa unui alt control de natura fiscala, iar documentele sunt utilizate pentru aceasta situatie;
  • Controlul este efectuat intr-o unitate care se afla in alt oras si sunt necesare cel putin 24 de ore pana cand documentele care pot fi solicitate ajung fizic in unitate.

Inspectorii ITM pot sa isi desfasoare activitatea de control pe tot teritoriul tarii, in baza deciziei emise de inspectorul general de stat, potrivit articolului 22 din Legea 108/1999.

Cererea de amanare trebuie formulata in scris si trebuie sa contina motive temeinice. Organul de control poate aproba sau nu aceasta amanare.

Formular cerere pentru amanarea controlului ITM

Compania Cod fiscal: Nr. de inregistrare la registrul comertului:

CERERE

Nr..... Data……

Catre,

Inspectoratul teritorial de munca ………………

Subsemnatul ……………………..………, in calitate de administrator la ……………………….……………, va rog sa binevoiti amanarea controlului din data de…………….…… pentru data de …………………, ora………, pentru urmatoarele motive:

…………………………

Numele si prenumele ……………………………… (semnatura)

Te-ar mai putea interesa si:

Documente solicitate de inspectorii ITM la controlul in domeniul relatiilor de munca

Fisa postului, drept sau obligatie a angajatorului?

Solutii salarizare

 

Citeste mai multe din categoria Administrare personal

 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.