• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
Inchide [x] Fii la curent cu ultimele noutati din legislatia muncii

Fii la curent cu ultimele noutati din legislatia muncii

Buna,
Iti multumim pentru interesul tau cu privire la noutatile Smart Update.

Cu stima,
Echipa Smartree

Trimite
Nota de confidentialitate: Completand acest formular, imi dau acordul pentru prelucrarea datelor personale, doar in scopul pentru care au fost solicitate, conform cu Politica de Confidentialitate.
 

Smart Update: Noutati fiscale privind cheltuielile cu educatia timpurie

26 Apr. 2021

Din 21 aprilie, cheltuielile cu educatia timpurie, efectuate in perioada noiembrie 2020-martie 2021, care depasesc impozitul pe profit datorat, se scad, in conformitate cu prevederile art. 25 alin. (4) lit. i2) din Codul fiscal, in ordine, din impozitul pe salarii retinut de contribuabil pentru angajati, din taxa pe valoarea adaugata datorata sau din accizele datorate, pe baza unei declaratii de regularizare, care se depune pana la data de 25 aprilie 2021 inclusiv. 

 

noutati cheltuieli educatie timpurie

Noua masura fiscala a fost reglementata prin Ordonanta de urgenta nr. 30/2021, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 423 din 21 aprilie 2021. 

Declaratia de regularizare 711 este reglementata prin Ordinul nr. 653/2021 pentru aprobarea modelului si a modalitatii de depunere si gestionare a formularului 711 "Declaratie de regularizare pentru cheltuielile cu educatia timpurie", in vigoare de la 23 aprilie 2021, publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 429 din 23 aprilie 2021.

 

Ce tipuri de contribuabili fac exceptie?

a) contribuabilii care intra sub incidenaa prevederilor art. 16 alin. (5) din Codul fiscal. In cazul lor, declaratia se depune la fiecare termen de declarare a impozitului pe profit, potrivit art. 41 si 42 din aceeasi lege, dar nu mai tarziu de data de 25 august 2021 sau de data de 25 a celei de-a sasea luni inclusiv de la inchiderea anului fiscal modificat, dupa caz;

b) contribuabilii care aplica sistemul anual de declarare si plata a impozitului pe profit, potrivit art. 41 si 42 din Codul fiscal.In cazul lor, declaratia se depune pana la data de 25 martie 2022 inclusiv sau pana la data de 25 iunie 2022 inclusiv, dupa caz.

 

Suma prevazuta anterior se scade, in ordine, din impozitul pe salarii retinut de contribuabil pentru angajati, din taxa pe valoarea adaugata datorata sau din accizele datorate, cu data scadentei acestora, declarate in Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenaa nominala a persoanelor asigurate, in decontul de TVA, respectiv in declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat, care au acelasi termen de depunere cu cel al declaratiei prin care s-a efectuat scaderea acestor cheltuieli din impozitul pe profit datorat.

In cazul In care termenul de depunere a declaraTiei prin care s-a efectuat scaderea cheltuielilor cu educatia timpurie din impozitul pe profit datorat este acelasi cu termenul trimestrial de depunere a Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, suma care depaseste impozitul pe profit datorat se scade din impozitul pe salarii aferent ultimei luni din trimestru.

 

Pentru a avea acces la Declaratia de regularizare 711 dar si la instructiunile de completare, descarca Smart Update Aprilie nr. 1 2021 si transmite-l colegilor tai!


 

Citeste mai multe din categoria Smart Update

 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.