Cele mai multe organizatii au un proces de recrutare conturat in linii mari. Profilurile sunt documentate si gestionate de departamentul de HR si totul este supervizat de managerul departamentului in care sunt necesare noi angajari.
Procedurile de recrutare si selectie permit unei companii sa gaseasca cel mai potrivit candidat. Exista insa mai multe moduri prin care iti poti acoperi necesarul de forta de munca. Poti sa cumperi talente prin recrutare externa. Poti creste talente dintre actualii angajati. Sau poti imprumuta personal pentru munca temporara.
Evident, totul depinde de tipul organizatiei si industria in care activeaza aceasta. Sunt situatii in care, aparent, cel mai ieftin este sa recrutezi intern. Dar aceste costuri trebuie privite pe termen lung. De cate ori nu te-ai intalnit cu situatia in care ai investit intr-un angajat (ore de pregatire interne, training-uri etc.) si acesta a plecat la putin timp dupa?
Este clar ca o recrutare interna sau externa nu poate garanta ca angajatul va ramane in companie astfel incat aceasta sa isi recupereze investitia si sa obtina profit. Exista inca posibilitatea ca altcineva sa preia riscurile si sa ofere flexibilitate in alegerea angajatilor de care ai nevoie. Solutia? Contractele prin agent de munca temporara.
Avantajele alegerii agentiei de munca temporara
Contractele prin agent de munca temporara nu se limiteaza la anumite domenii. Tot mai multe persoane calificate opteaza pentru joburi per proiect, ca salariati temporari.
Te-ar mai putea interesa si:
MyStaff Recruitment – eficienta maxima in recrutare
Cumul de functii: situatii specifice in practica
Creeaza-ti propriul departament virtual de HR