• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
 

Ce tip de recrutare ti se potriveste?

30 Sept. 2013

recrutare - munca temporaraCele mai multe organizatii au un proces de recrutare conturat in linii mari. Profilurile sunt documentate si gestionate de departamentul de HR si totul este supervizat de managerul departamentului in care sunt necesare noi angajari.

Procedurile de recrutare si selectie permit unei companii sa gaseasca cel mai potrivit candidat. Exista insa mai multe moduri prin care iti poti acoperi necesarul de forta de munca. Poti sa cumperi talente prin recrutare externa. Poti creste talente dintre actualii angajati. Sau poti imprumuta personal pentru munca temporara.

Cum alegi tipul de recrutare?

Evident, totul depinde de tipul organizatiei si industria in care activeaza aceasta. Sunt situatii in care, aparent, cel mai ieftin este sa recrutezi intern. Dar aceste costuri trebuie privite pe termen lung. De cate ori nu te-ai intalnit cu situatia in care ai investit intr-un angajat (ore de pregatire interne, training-uri etc.) si acesta a plecat la putin timp dupa?

Este clar ca o recrutare interna sau externa nu poate garanta ca angajatul va ramane in companie astfel incat aceasta sa isi recupereze investitia si sa obtina profit. Exista inca posibilitatea ca altcineva sa preia riscurile si sa ofere flexibilitate in alegerea angajatilor de care ai nevoie. Solutia? Contractele prin agent de munca temporara.

Avantajele alegerii agentiei de munca temporara

  • economie de timp si efort cand vine vorba de recrutare si selectie – screening, interviuri, procesul de angajare etc.
  • cresterea productivitatii: angajatii temporari sunt pregatiti sa inceapa imediat munca
  • flexibilitate: durata contractului pentru o misiune poate fi de pana la 36 de luni, dar respectivii salariati temporari pot fi utilizati pe termen nedeterminat pentru diverse proiecte
  • delegarea responsabilitatii: agentul de munca temporara este responsabil cu toate aspectele administrative care tin de angajare/concediere, plata salariala, taxe si contributii etc.

Contractele prin agent de munca temporara nu se limiteaza la anumite domenii. Tot mai multe persoane calificate opteaza pentru joburi per proiect, ca salariati temporari.

Te-ar mai putea interesa si:

MyStaff Recruitment – eficienta maxima in recrutare

Cumul de functii: situatii specifice in practica

Creeaza-ti propriul departament virtual de HR

 

Citeste mai multe din categoria Servicii HR

 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.