• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
 

Cum te poate ajuta un soft specializat de gestionare a interviurilor de exit

18 Aug. 2023

Rolul interviului de exit este unul extrem de important si asta pentru ca ajuta la identificarea aspectelor care pot fi imbunatatite in ceea ce priveste retentia personalului in cadrul unei organizatii. Multe companii considera insa ca acest proces este unul care consuma timp si resurse si au tendinta sa nu-i acorde atentia cuvenita, ratand astfel sansa de a colecta informatii valoroase despre experienta angajatilor care aleg sa paraseasca compania.

Pentru a eficientiza punerea in practica a interviurilor de exit, departamentele de HR pot apela insa la un soft specializat, cum este si MyStaff Exit Interview, care ajuta la colectarea feedback-ului de la angajatii care decid sa plece din companie.

Cu ajutorul unui astfel de soft, o companie va gestiona mult mai usor luarea de decizii in ceea ce priveste procesul de retentie a personalului, va putea identifica rapid motivele de plecare ale angajatilor si nu in ultimul rand, va avea acces instant la indicatorii de sanatate organizationala.

 

Beneficiile MyStaff Exit Interview

Cu MyStaff Exit Interview, parte a suitei MyStaff, atat centralizarea, cat si raportarea in ceea ce priveste interviurile de exit nu vor mai da batai de cap departamentului de resurse umane.

Iata cateva dintre beneficiile care vin la pachet o data cu automatizarea interviurilor de exit:

 

1.Eficienta crescuta in ceea ce priveste activitatea departamentului de HR

Daca vor dispune de un soft specializat, specialistii de HR nu vor mai fi nevoiti sa piarda timp cu un interviu de plecare clasic, care de obicei este mult mai dificil de gestionat intrucat presupune tiparirea si distribuirea chestionarului, iar apoi centralizarea raspunsurilor si realizarea rapoartelor specifice.

 

2. Posibilitatea definirii tipurilor de intrebari si raspunsuri

Una dintre cele mai importante functionalitati ale soft-ului MyStaff Exit Interview consta in a oferi oamenilor de HR posibilitatea configurarii chestionarelor astfel incat acestea sa fie dinamice, dar in acelasi timp si usor de utilizat de catre angajatii care pararesc compania.

 

3. Colectarea rapida a feedback-ului de la angajatii care parasesc compania

Interviul de exit se activeaza automat dupa terminarea contractului de munca, astfel ca de-a lungul perioadei de preaviz, angajatul care va parasi compania va avea acces la chestionar si il va putea completa.

 

4. Identificarea rapida a motivelor de plecare

Odata completat, din chestionar sunt extrase motivele de plecare invocate de catre angajatii care au ales sa paraseasca compania. Mai departe, acestea vor fi stocate electronic si centralizate, oferind intr-un timp extrem de scurt informatii valoroase despre organizatie.

 

5. Acces instant la indicatorii de sanatate organizationala

Avand in vedere ca fluctuatia de personal reprezinta o problema tot mai des intalnita in cadrul companiilor, indicatorii de sanatate organizationala sunt extrem de importanti, iar MyStaff Exit Interview ofera departamentului de resurse umane posibilitatea de a accesa instant informatii despre acestia.

 

6. Generarea de rapoarte grafice

Pe baza chestionarelor completate in timpul interviurilor de exit, vor fi generate o serie de rapoarte grafice, care vor oferi informatii utile despre cele mai frecvente motive care au condus la parasirea companiei de catre unii angajati.

 

O mare parte dintre aceste beneficii contribuie intr-un mod semnificativ la imbunatatirea ratei de retentie din organizatii, motiv pentru care angajatorii trebuie sa acorde o importanta crescuta modului in care aleg sa realizeze interviurile de exit.

 

Citeste mai multe din categoria Software HR

 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.