• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
 

Automatizarea departamentului de resurse umane, rol cheie in succesul organizatiei

1 Feb. 2024

Nevoia de automatizare in vederea eficientizarii si optimizarii proceselor de resurse umane ramane si in acest an in topul prioritatilor organizatiilor care vor sa se dezvolte si totodata sa-si imbunatateasca productivitatea.

 

Ce este automatizarea

Chiar daca cuvantul automatizare este extrem de des folosit in cadrul organizatiilor sau in diverse alte contexte, este bine sa intelegem la ce ne referim atunci cand vorbim despre aceasta. Astfel, pe scurt, automatizarea se refera la utilizarea tehnologiei in cadrul unui anumit proces repetitiv cu scopul de a eficientiza acea activitate.

In ceea ce priveste resursele umane, procesul de automatizare presupune integrarea tehnologiei in procesele de HR, prin preluarea sarcinilor repetitive si consumatoare de timp si resurse, cu rolul de a permite profesionistilor de HR sa isi concentreze atentia pe obiectivele strategice.

Este esential insa ca o organizatie care vrea sa adopte o solutie software dedicata automatizarii departamentului de HR sa inteleaga de dinainte cum o poate folosi si care sunt avantajele care deriva din integrarea acesteia in cadrul organizatiei.

 

O planificare atenta asigura succesul implementarii unei solutii software

Inainte de a trece la implementarea procesului de automatizare a resurselor umane, este important ca o organizatie sa isi evalueze mai intai nevoile. Aceasta evaluare nu face altceva decat sa ajute la identificarea proceselor de HR care necesita in cel mai scurt timp sa fie automatizate.

La fel de importanta este si etapa de setare a obiectivelor. Pentru depasirea potentialelor provocari care pot aparea in cadrul procesului de automatizare, este recomandat ca organizatiile sa-si stabileasca obiective masurabile, pe etape. Aceasta abordare permite implementarea treptata a procesului de automatizare, minimizand riscurile si asigurand o tranzitie mult mai usoara.

 

Cu ce vine in ajutorul departamentului de HR o solutie software ca MyStaff

Reducerea sarcinilor repetitive si consumatoare de timp, optimizarea eficientei si productivitatii la locul de munca, reducerea erorilor si eficientizarea fluxurilor de lucru reprezinta poate cele mai importante avantaje ale unei solutii software de automatizare a departamentului de resurse umane, cum este MyStaff, si le vom aborda pe fiecare in parte:

Eficienta si productivitate imbunatatite

Solutia software MyStaff ajuta la digitalizarea activitatilor manuale, consumatoare de timp si resurse, din cadrul proceselor de HR, contribuind astfel la cresterea productivitatii si eficientei. In acest fel, specialistii HR isi pot concentra atentia si energia pe crearea unei experiente cat mai pozitive in randul angajatilor. De asemenea, fiind degrevati de sarcini repetitive, ei se pot concentra pe construirea unei culturi organizationale sanatoase, care sa ajute compania atat pe plan intern, precum si extern, intr-o piata concurentiala.

Reducerea erorilor

In cadrul unor procese importante ca administrarea de personal, salarizarea sau pontajul se pot strecura usor erori umane, iar cea mai la indemana solutie pentru a elimina acest risc este automatizarea.

O solutie software precum MyStaff poate automatiza toate aceste procese de resurse umane predispuse erorilor umane, iar rezultatele precum cresterea conformitatii, diminuarea riscului aparitiei erorilor, o imagine mult mai buna a companiei respective, atat in randul angajatilor, cat si in randul clientilor, nu vor intarzia sa apara.

Eficientizarea fluxurilor de lucru

Automatizarea resurselor umane ofera o vizibilitate mult mai clara asupra tuturor proceselor de HR care se desfasoara in cadrul unei organizatii. Acest lucru ii ajuta pe specialistii de resurse umane sa-si inteleaga reciproc responsabilitatile si sa realizeze o impartire mai buna a sarcinilor pentru ca in final sa se ajunga la un proces de HR mai fluid si mai eficient, care sa se traduca intr-o experinta pozitiva atat pentru candidati, cat si pentru angajati.

 

Automatizarea proceselor de HR nu numai ca poate imbunatati eficienta si productivitatea si reduce erorile, dar poate oferi si o serie de alte beneficii, inclusiv reducerea costurilor si scalabilitate pe termen lung, elemente fara de care nicio organizatie nu poate evolua intr-un mediu de afaceri aflat in continua schimbare.

 

Citeste mai multe din categoria Software HR

 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.