• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
 

Romanii nu se mai feresc de contractele de munca temporare

8 Sept. 2016

646x404Prima jumatate a acestui an a adus o crestere a contractelor de munca pe perioada determinata sau sezoniere, mai ales pe segmentul specialistilor, potrivit unui studiu publicat miercuri de Smartree, unul dintre liderii din Romania pe piata de externalizare a proceselor de HR.  Munca temporara este o piata in continua crestere in Romania, pe masura ce economia devine tot mai dinamica, cei mai multi dintre cei care accepta astfel de slujbe fiind specialisti in domenii precum IT, constructii sau vanzari, sectoare in care proiectele firmelor au o perioada determinata. „Contextul de piata pentru aceasta tendinta este favorabil din ambele perspective. Angajatorii au nevoie de suplimentare a personalului in perioadele de varf, fie ca vorbim de productie, vanzari, transport, dar si de substitutie a unor angajati-cheie, care decid sa plece in concediu de maternitate, iar potentialii angajati – de la studenti, la muncitori calificati si necalificati si din ce in ce mai multi specialisti – au inteles ca acest tip de contract poate fi avantajos pentru ei, alegand sa profite de flexibilitatea pe care o ofera”, explica directorul general al Smartree, Adrian Stanciu.

Piata de profil se afla in plin proces de maturizare si dezvoltare

Piata de munca temporara vizeaza atat recrutarea de specialisti, dar si recrutarea de personal necalificat. In plus, piata de profil se afla in plin proces de maturizare si dezvoltare, iar jucatorii din top 10 confirma acest trend, cu cresteri in special pe segmentul angajatilor inalt calificati – ingineri, specialisti in IT sau sectorul financiar, profesionisti in constructii. De asemenea, Stanciu mai spune ca, in prezent, Smartree are circa 1.500 de angajati in regim de munca temporara, plasati in cadrul companiilor cliente. Prin intermediul contractelor in regim de munca temporara, companiile au acces facil la specialisti care aduc plus-valoare proiectelor punctuale, in sensul randamentului crescut, datorat tocmai acestui sistem de lucru.

De ce aleg angajatii un job in regim temporar

In cazul angajatilor in regim temporar in middle sau top management, principalele motive pentru care aleg un astfel de job sunt dorinta de a experimenta lucrul in mai multe medii si de a avea posibilitatea de a lucra doar in proiecte, potrivit sursei citate. „Anul viitor, ca efect la majorarea indemnizatiei pentru cresterea copilului si la incurajarea mamelor de a ramane in concediu doi ani, estimam ca vom asista la o crestere a cererii companiilor pe zona de munca temporara, in special pentru angajatele din middle si top management”, a mai spus Adrian Stanciu. Dezvoltarea pietei de munca temporara are, de asemenea, un efect pozitiv la nivelul intregii economii, la cresterea nivelului de ocupare, la stimularea mobilitatii fortei de munca, la intrarea lina in campul muncii a absolventilor fara experienta si astfel la cresterea economica, potrivit reprezentantilor Smartree. Citeste articolul original pe : www.adevarul.ro   

 

Citeste mai multe din categoria Tendinte HR

 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.