• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
 

11 motive sa externalizezi salarizarea

10 Mart. 2015

Externalizare salarizareFoarte putini antreprenori si HR manageri vor spune ca procesul de salarizare este unul dintre sarcinile lor preferate. In ce moment insa, dintr-o perspectiva strict financiara, are sens sa externalizezi operatiile de salarizare?

Mai jos regasesti top 11 motive pentru care proprietarii si managerii diverselor companii se orienteaza catre Smartree, ca furnizor de servicii HR si de salarizare.

1. Cost

Mentinerea unui departament intreg de HR pentru salarizare poate fi o cheltuiala adesea mult mai mare decat optiunea de externalizare a activitatilor de payroll si chiar administrare de personal. Reducerea echipei de HR sau reorientarea activitatii departamentului catre aspecte de dezvoltare profesionala, training si core business se dovedeste, pe termen mediu si lung, o investitie profitabila si o reducere de costuri.

2. Productivitate

Gestionarea procesului de salarizare este o activitate consumatoare de timp. Odata cu externalizarea acesteia, angajatii tai se pot concentra pentru a face mai multe lucruri productive si chiar de a reduce dimensiunea departamentului de HR.

3. Corectitudine

Greselile in salarizare pot fi dureroase, sa scoata din minti angajatii si, cel mai periculos, sa fie luate la ochi de autoritati. Un furnizor bun de servicii salarizare precum Smartree are o probabilitate foarte mica se greseasca spre deosebire de departamentul intern de HR. Mai mult, in cazul erorilor, poti fi despagubit de catre furnizor, lucru pe care nu il poti cere de la proprii angajati.

4. Fiabilitate

Activitatile de salarizare in-house functioneaza in acelasi ritm cu angajatii. Daca in schimb ai optat pentru externalizarea activitatii de payroll, viteza si calitatea procesului nu vor varia in functie de vacante sau concedii medicale. In plus, nu va trebui sa pierzi timpul cu training facut noilor angajati HR pentru a intelege sistemul de salarizare propriu companiei.

5. Viteza

Smartree, ca specialist cu resurse tehnice la dispozitie – soft propriu de salarizare si administrare HR –, poate procesa chiar si cele mai complexe state de salarii intr-un timp foarte scurt.

 

6. Privire de ansamblu

Smartree, ca furnizor de servicii HR si de salarizare, are acces si cunoaste toate intrarile si iesirile cu privire la taxe si reglementari legislative. Angajatii tai pot ajunge la acelasi nivel de expertiza, insa acest lucru presupune o investitie considerabila de timp si de efort.

7. Delegarea responsabilitatii

Este responsabilitatea Smartree ca furnizor sa se asigure ca platile sunt facute la timp si calculul salariilor este corect.

8. Flexibilitate

Activitatea de calcul salarii poate fi plictisitoare si repetitiva si poate fi o povara pentru angajati. Daca optezi pentru externalizare salarizare, acestia vor fi liberi sa se orienteze catre activitati mai flexibile si mai creative.

9. Securitate

Ai timp si energie sa supervizezi indeaproape procesul de salarizare? Smartree are tehnologia necesara pentru a semnala imediat eventualele probleme de securitate si, in plus, este certificata ISO 27001:2013 Sistemul de Management al Securitatii Informatiei.

10. Confidentialitate

Daca apelezi la Smartree pentru externalizarea procesului de salarizare, ai garantia confidentialitatii datelor. Astfel nu risti ca anumite informatii sa fie accesibile unor angajati.

11. Fara griji

Sunt o multime de lucruri de care un proprietar de business sau un manager este scutit de catre un furnizor de servicii HR si de salarizare. Fara batai de cap, fara complicatii: te concentrezi pe partea profitabila a business-ului.

Vrei sa vezi cum tehnologia Smartree vine in ajutorul tau cand vine vorba de salarizare?

 

Te-ar mai putea interesa si:

Servicii externalizare salarizare

Cat plateste angajatorul pentru un salariat

Implementare soft de salarizare: ce trebuie sa stii despre business-ul tau?

 

Citeste mai multe din categoria Consultanta salarizare

 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.