Smart Update: Obligatiile platitorilor de venituri cu regim de retinere la sursa a impozitelorsmart-update

 

1. Obligatii declarative pentru platitorii de venituri cu regim de retinere la sursa a impozitelor

Incepand cu data de 1 ianuarie 2017, a fost eliminata obligativitatea depunerii Declaratiei 205 de catre platitorii de venituri din salarii si asimilate salariilor, din valorificarea sub orice forma a drepturilor de proprietate intelectuala, din pensii, din arendare, precum si de catre persoanele juridice care au obligatia calcularii, retinerii si platii impozitului datorat de persoana fizica potrivit art. 125 alin. (8) si (9) din Codul fiscal. Astfel, Administratia a eliminat din formularul declaratiei rubricile corespunzatoare veniturilor enumerate mai sus.
Prevederea se aplica inclusiv veniturilor realizate in anul 2016.
Platitorii de venituri enumerati anterior au insa obligatia de a depune Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate pentru fiecare beneficiar de venit.
Obligatia depunerii Declaratiei 205 subzista pentru ceilalti platitori de venituri cu regim de retinere la sursa a impozitelor, altii decat cei enumerati anterior.

2. Dispozitii privind Stock option plan:

Incepand cu data de 1 ianuarie 2017, sfera de aplicare a dispozitiilor privind stock option plan cuprinde titlurile de participare, definite ca fiind orice actiune sau alta parte sociala intr-o societate in nume colectiv, societate in comandita simpla, societate pe actiuni, societate in comandita pe actiuni, societate cu raspundere limitata sau intr-o alta persoana juridica ori la un fond deschis de investitii.

Tine-ti echipa la curent cu ultimele noutati legislative din domeniul HR! Descarca Smart Update Ianuarie si transmite-l si colegilor tai.

Numele tau*Adresa de e-mail*


Compania